Jokić o "Orlovima": Još ne znam ništa!

As Denvera pojavio se u javnosti prvi put po dolasku u Srbiju, ali nije odgovorio na najzanimljivije pitanje.

Košarka 29.05.2017 | 22:10
Jokić o "Orlovima": Još ne znam ništa!
Nastup Nikole Jokića (22) na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu i dalje se nalazi pod znakom pitanja.

Ako je i sam Jokić načisto da li će provesti leto igrajući za Srbiju ili radeći individualno, kako bi sledeće sezone mogao da pruži još više u ekipi Denver Nagitsa - u nedelju je zamolio novinare da na tu temu priča nekom drugom prilikom.

"Znam da zanima ljude, ali nećemo sada o tome. Još ne znam ništa", rekao je prilikom posete završnim utakmicama basket turnira "Kad porastem biću Joker" na Novom Beogradu.

Podsetimo da je njegov agent Miodrag Ražnatović sredinom aprila, odmah posle neulaska Denvera u plej-of, rekao da Amerikanci žele da Jokić ovog leta dodatno poradi na fizičkoj spremi, jer veruju da bi kao nosilac igre Nagitsa onda mogao da napravi još veću razliku na terenu.

Usledila su tumačenja propisa, "češljanje" sporazuma FIBA - NBA i na kraju prepiska na liniji Beograd - Denver, posle koje je Košarkaški savez Srbije preneo javnosti pozitivan odgovor visokog funkcionera Nagitsa Arturasa Karnišovasa:

"Mi ne možemo i nećemo da sprečimo Nikolu da igra za nacionalni tim. O tome sam već razgovarao sa Sašom Đorđevićem".

Naravno, priča za javnost ne mora da se podudara sa onim što se događa iza kulisa...

Selektor Đorđević u nedelju je sa Bajernom eliminisan iz plej-ofa nemačkog prvenstva, pa narednih dana treba očekivati intenziviranje njegovog angažmana oko reprezentacije, konkretno i prvi širi spisak kandidata za nastup na EP.

Pripreme "orlova" bi, po tradiciji, trebalo da počnu oko 10. jula.

Nikola Jokić je u "A" reprezentaciji debitovao 2016. godine, kada je bio MVP kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a potom dao veliki doprinos osvajanju srebrne medalje u Rio de Žaneiru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar