Tramp: NATO će biti još jači

Predsednik SAD Donald Tramp naveo je da će NATO biti jači zato što su zemlje članice "značajno" povećale novčana izdavanja za potrebe Alijanse.

Svijet 27.05.2017 | 15:10
Tramp: NATO će biti još jači
"Mnoge zemlje su pristale da značajno povećaju davanja, kao što i treba. Novac počinje da pristiže - NATO će biti mnogo jači", napisao je Tramp na Tviteru.

AP navodi da zemlje članice NATO ne plaćaju direktno SAD ili Alijansi, već već troše u okviru svojih budžeta na naoružanje i druge potrebe vezane za odbranu.

Podseća se da Tramp podržava da države NATO daju barem po dva odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) na odbranu, ali da trenutno samo dve zemlje ispunjavaju uslov, dok su se ostale obavezati da taj cilj ostvare do 2024.

Tramp je tvitovao tokom sastanka lidera G7 koji se održava na Siciliji.

"Veliki G7 sastanci danas. Raspavlja se o velikom broju veoma važnih pitanja. Prvo je na listi, naravno, terorizam", naveo je šef Bele kuće na ovoj društvenoj mreži.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mf

28.05.2017 12:37

NATO ne sluzi za odbranu nego za napad drugih suverenih drzava otimanje tudih teritorija trgovinu oruzija a utome ih podrzava ne samo Amerika nego i Vatikan sto je jos gore

ODGOVORITE