Policija uhapsila još dvije osobe

Britanska policija uhapsila je danas još dvoje osumnjičenih za umiješanost u bombaški napad u Mančesteru, dok su širom Velike Britanije pojačane mjere bezbjednosti zbog sportskih događaja koji će biti održani tokom vikenda. Naselje Mos sajd u Mančesteru evakuisano je u okviru istrage.

Svijet 27.05.2017 | 13:27
Policija uhapsila još dvije osobe
Policija je navela da su muškarci stari 20 i 22 godine privedeni rano jutros u Mančesteru zbog sumnje da su pripremali krivična djela terorizma. Policajci su upotrebili eksplozivnu napravu kako bi ušli na posjed zbog hapšenja.

Vlasti su navele da je trenutno u pritvoru 11 muškaraca starih između 18 i 44, dodajući da je zabelježen veliki napredak u istrazi.

Šef antiterorističke službe policije Mark Rouli rekao je da su vlasti "razbile veliki dio" mreže saradnika bombaša koji je izveo napad u Mančesteru Salmana Abedija, ali da i dalje ima "praznina u razumijevanju" planiranja napada. Kako je naveo, u toku je istraga moguće povezanosti džihadista u Velikoj Britaniji, drugim evropskim zemljama, Libiji i na Bliskom istoku.

Više stotina vojnika raspoređeno je umjesto policije na mjestima kao što su Parlament i Bakingemska palata u Londonu, dok su policajski naoružani automatskim puškama raspoređeni po gradskim centrima, tranzitnim i turističkim područjima i na predstojećim velikim skupovima, među kojima su tokom produženog, trodnevnog vikenda i finala FA kupa u fudbalu i prvenstva u ragbiju.

Mančester se polako vraća u normalu, mada je više desetina ljudi i dalje u bolnicama zbog povreda zadobijenih u napadu na koncertu u ponedjeljak.

Salman Abedi, Britanac libijskog porekla, raznio se 22. maja na koncertu pjevačice Arijane Grande u Mančesteru, pri čemu su poginule 22 osobe, a povrijeđeno više od 60.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar