Tramp kod pape sa porodicom

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i papa Franja razmijenili su poklone nakon susreta u Vatikanu.

Svijet 24.05.2017 | 10:43
Tramp kod pape sa porodicom
Tramp i papa su razgovarali jutros oko pola sata, preneo je AP.
 
Dok je njihov razgovor protekao bez prisustva novinara, zabiljeleženo je da je Tramp rekao papi: "neću zaboraviti šta si mi rekao".

Nakon što su razgovarali nasamo, Tramp je upoznao papu Franja sa svojom porodicom.

Papa je sav nasmijan upitao prvu damu SAD Melaniju Tramp čime hrani predsjednika, aludirajući na njegov gabarit.

- Šta mu daješ da jede? Mnogo pice? - upitao je papa Franja na italijanskom.

- Pice?! - rekla je oduševljeno Melanija.Papa je zatim blagosiljao brojanicu u njenoj ruci prije nego što je pozdravio Trampovu ćerku Ivanku i njenog supruga Džareda Kušnera, kao i državnog sekretara Reksa Tilersona i druge zvaničnike.

Nakon toga je Papa Franja poklonio američkom predsjedniku tri svoja glavna učenja, koje uglavnom uvijek poklanja šefovima država koji ga posjećuju.

Pojedine glavne teme sadržane u tim učenjima žestoko su suprotstavljene Trampovoj politici i obećanjima datim tokom predizborne kampanje, posebno na polju zaštite životne sredine i nejednakosti u prihodima.

Tramp je papi na poklon donio knjige Martina Lutera Kinga i rekao mu da se nada da će uživati u njima.Tramp i papa su se sastali u Apostolskoj palati u Vatikanu i kako je prenijela američka novinska agencija, oni su se rukovali, a moglo se čuti da je američki predsjednik rekao da je "velika čast" biti u Vatikanu.

Potom su pozirali fotografima.

Sastanak Trampa i pape održan je iza zatvorenih vrata.

Tramp je bio u pratnji supruge Melanije koja je ovom prilikom, za razliku od posjete Saudijskoj Arabiji, nosila maramu na glavi, što je u skladu sa protokolom Vatikana.

Američki predsjednik doputovao je u Italiju nakon što je završio posjetu Izraelu.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ko ne zna da podsjetim

24.05.2017 11:50

Znači Papa (gr. Patrijarh), je funkcija koju je do 7 stoljeća imenovao Rimski Car iz Carigrada, poslije toga Njemci okupirali Rim silom i počeli da postavljaju te Pape bez ikakve ovlasti i bez suglasnosti Cara.... Papa nema nikakve veze sa Hrišćanstvom, jedan obični Germanski politički funkcioner i ništa više.

ODGOVORITE
Name

biti ili ne biti pokriven

24.05.2017 12:05

Meni je zanimljivo da je Melanija pri susretu sa papom bila ko pokrivena - imala na glavi nesta kao maramu . A kada je bila u saudijskoj Arabiji nije bila pokrivena.

ODGOVORITE
Name

Karadoz

24.05.2017 13:15

Ivanka i mama kod Pape pokrivene glave a u Saudijskoj Arabiji bez toga. E fundamentalizma majko moja.

ODGOVORITE