Bulatović se vraća u politiku

Nekadašnji predsednik Crne Gore i bivši premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović, koji smatra da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna, vraća se u politiku i postoji mogućnost da bude predsednički kandidat opozicionog Demokratskog fronta na izborima naredne godine, pišu podgoričke "Dnevne novine".

Region 23.05.2017 | 18:20
Bulatović se vraća u politiku
- Kada sam na Dan pobjede protiv fašizma bio u Moskvi, obećao sam sebi da ću, kad se vratim u Crnu Goru, da se pridružim političkim snagama i pokretima koji će se mirnim i demokratskim sredstvima boriti protiv sramne odluke o ulasku Crne Gore u NATO. Jer, baš NATO je vojni savez koji predstavlja savremeni vid fašizma - naveo je Bulatović nedavno u intervjuu beogradskoj redakciji Sputnjika.

Podgorički dnevni list, međutim, konstatuje da Bulatović u tom intervjuu, istina, nije govorio o mogućoj kandidaturi, ali se, tvrde, u krugovima u Demokratskom frontu već priča o toj mogućnosti.

I lideri DF-a Andrija Manić i Milan Knežević su svoje nedavno putovanje u Moskvu obrazložili time da traže najboljeg “nezavisnog” kandidata kojeg bi ovaj politički savez podržao.

Još od ranije za moguće kandidate su slovili biznismen iz Nikšića, i glavni finansijer DF-a Miodrag Daka Davidović i bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević.

Davidović se pominjao i kao nosilac liste DF-a na lokalnim izborima u Nikšiću, ali je ovaj politički savez bojkotovao glasanje u ovom gradu. Jovićevića već dugo nema u politici, ali je često pominjan kao neko ko ima poslove sa Davidovićem i ko podržava Demokratski front.

Na pitanje znači li to da se vraća aktivnije i u dnevnu, stranačku politiku, Momir Bulatović kaže da postoje neka pitanja koja su iznad strančarenja.

“- Toliko sam dugo bio u dnevnoj politici Crne Gore da mislim da sam dosadio i bogu i narodu. Ali, dužan sam da iznesem svoj stav, da podržim one političke pokrete kojih ima jako mnogo u Crnoj Gori i koji su sve snažniji. Nema potrebe da se neko iz političke penzije vraća i da navraća vodu na svoju vodenicu. Politikom se bave sujetni ljudi, a ja sam svoju sujetu davno, davno proživio - istakao je on.

Bulatović je ostavio “korisne nejasnoće” u svojim odgovorima jer, ako nije aktivno uključen u dnevnu politiku, ostaje nejasno kako će se boriti protiv ulaska Crne Gore u NATO, kada će se to dogoditi najdalje za 20-ak dana - primećuju Dnevne novine.

Zato je, kako se navodi, u igri i ostala mogućnost da bude predsednički kandidat Demokratskog fronta.

On je već bio na nekim protestima Fronta, a govorio je i na protestnom skupu na Cetinju.

Njegovi stavovi se veoma poklapaju sa stavovima DF-a i on kaže da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna.

- “Zvanično, teško je da se u kratkom roku sve vrati na svoje. Razbijena čaša teško se sastavlja. Sebe ubedjujem da smo u jednoj državi i da praktično sve treba da funkcioniše kao što sada funkcionišu Srbija i RS” - naveo je Bulatović.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

valter

23.05.2017 18:46

Maratonci trče počasni krug !

ODGOVORITE
Name

Re

23.05.2017 20:02

Da. Komedija.

Name

nn

23.05.2017 19:00

I treba da se vrati.

ODGOVORITE
Name

Blic++++

23.05.2017 19:23

Nadati se da će krug da se zatvori,a narod ĆURAK okrene......

ODGOVORITE
Name

suplja

23.05.2017 19:29

On je svoje odsvirao

ODGOVORITE
Name

Yxz

23.05.2017 21:43

Свака част господину Булатовићу,далеко је он испред данашњих политичара у региону,испаде да нам у последњих 25 година није ваљао,а ми добри да не можемо бити бољи.

Name

Milica

23.05.2017 19:57

Ljudi koji su napravili rat, ponovo se vraćaju, spašavaj se ko može...

ODGOVORITE
Name

revizor

23.05.2017 20:29

A sto ne bi moglo,tu su vec Dacic,Nikolic,Vucic,Seselj.

ODGOVORITE
Name

os

23.05.2017 23:39

Uranio, zoru prevario!

ODGOVORITE
Name

Miloš

24.05.2017 15:03

Ovaj je pregovarao i ,92 godine pa izbio rat, a evo ga opet..

ODGOVORITE