Klop pomaže Srbiji, Džerard mijenja Grujića!

Srpski vezista ne putuje na turneju po Australiji!

Fudbal 24.05.2017 | 16:00
Klop pomaže Srbiji, Džerard mijenja Grujića!
Na spisku od 25 igrača Liverpula koji putuju na turneju u Australiju nema Marka Grujića. Međutim, nije reč o nepoverenju Jirgena Klopa u maldog srpskog reprezentativca već o zdravorazumskoj odluci da Grujić dobije vreme za neophodni odmor.

Liverpul putuje na turneju po Australiji gde će 3. juna proslaviti 125 godina postojanja kluba. Poznato je da se Grujić našao na spisku selektora malde reprezentacije NenadaLalatovića za EP u Poljskoj što znači bi u slučaju putovanja u Australiju sa Redsima ostao bez odmora. Pripreme mlade reprezentacije počinju 1. juna, pa bi Grujić u tom slučaju morao da zakasni na prozivku Orlića.

Klop je rešio da mladom vezisti dozvoli odmor pred odlazak na reprezentativne pauze jer bi u suprotnom slučaju rizikovao da Grujić provede leto bez odmora. U slučaju da mlada reprezentacija dođe do završnice EP, to bi značilo da bi Grujić odmah posle turnira morao da se pojavi na prozivci Liverpula koja je zakazana za 3. jun.

Pored Grujića, Klop je dao poštedu još trojici fudbalera. Reč je o Filipeu Koutinju koji ide u Australiju, ali na reprezentativne obaveze sa Brazilom. Zbog Kup konfederacija odsustvuje nemački reprezentativac Emre Džan, a zbog nedavne povrede Klop je dao odmor i kapitenu Hendersonu.

Liverpulov tim za tuneju po Australiji je pojačan i sa četvoricom bivpih asova ovog kluba koji će uveličati turneju po Australiji. Dres Redsa će opet obuči Stiven Džerard, DžejmiKarager, Danijel Ager i Stiv Mekmanaman.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar