Hajde da odmah pređemo na to finale!

Sparsi pokazali zube, ali bez Lenarda i Parkera nije to dostojan rival Golden Stejtu.

Košarka 21.05.2017 | 14:00
Hajde da odmah pređemo na to finale!
Dostojanstveno, časno, ali nedovoljno za Golden Stejt. Podrška domaće publike u San Antoniju pomogla je Sparsima da ovaj put zaista izazovu Voriorse, ali ništa više od toga. Predvođen Kevinom Durantom, koji je ubeležio 33 poena uz 10 skokova, Golden Stejt je stigao do pobede od 120:108 i vođstva od 3:0 u finalu Zapadne konferencije.

Bez povređenih Kavajija Lenarda i Tonija Parkera Sparsi jednostavno nisu tim koji može da se suprotstavi Golden Stejtu. Čak i kad igra na gornjoj granici mogućnosti. U prvom meču u Teksasu, San Antonio se isprsio, pokazao zube, ali kada bi nekako i zaustavio Duranta, nije mogao ni uhvati Stefa Karija, kada su izolovali i njega, probudio se Klej Tompson, dok je on odmarao, Voriorse je držao Džaval Mekgi, a na koncu kad je baš morao i Drejmond Grin je bio tu da uskoči.

Cela startna petorka Voriorsa - Zaza Pačulija je odmarao zbog povrede pete - bila je dvocifrena u poenima. Posle Duranta, najefikasniji je bio Kari sa 21 poenom (sada je sa ukupno 1.795 najbolji strelac u istoriji Voriorsa kad su u pitanju plej of utakmice),Tompson, koji je u dva prva meča postigao ukupno 17 poena toliko je ubacio i danas, Grin je pomogao sa 10, ali i sa sedam skokova i sedam asistencija.

Mekgi je odlično obavio zadatak da odmeni Pačuliju. Ubacio je 16 poena, 11 u prvih sedam minuta, i sprečio Sparse u nameri da se odmaknu na dvocifrenu prednost.

Kad su Sparsi u pitanju, Lamarkus Oldridž je mogao da povuče u odsustvu Lenarda. Potrudio se, postigao 18 poena - ni izbliza dovoljno. Manu Đinobili je sa klupe dodao 21 poen, tek da podseti kakav je igrač bio u najboljim danima. Da sve bude još gore - Dejvid Li je još u prvoj četvrtini povredio koleno. Ne izgleda dobro.

Četvrta utakmica serije igraće se u noći između ponedeljka i utorka. Po svemu što smo do sada videli bilo bi iznenađenje ako Voriorsi ne bi završili sav posao. Pa da konačno pređemo na pravu stvaru: Golden Stejt - Klivlend. To je finale. Sve pre toga samo je zagrevanje.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar