Obradović pred finale: Nema vremena za slavlje!

Treneri Olimpijakosa i Fenerbahčea saglasili su se da je pred finale Evrolige važno što pre zaboraviti dobijene utakmice protiv CSKA i Real Madrida.

Košarka 21.05.2017 | 09:00
Obradović pred finale: Nema vremena za slavlje!
I jednu i drugu ekipu deli samo 40 minuta od titule u Evroligi, iako se njihovim protivnicima davalo nešto više šansi da se nađu u finalu.

Fener je "štucao" tokom cele sezone, Olimpijakos je bio očekivano dobar, ali ni u Pireju ni u Istanbulu nisu prestajali da veruju da mogu do završnice.

"Ne stajemo na onome što je bilo u polufinalu, ni za sekund. Pobedili smo u velikoj utakmici CSKA, ali nismo slavili, samo smo se odmorili", rekao je krilni centar Olimpijakosa Jorgos Printezis. Printezis je u polufinalu protiv CSKA imao 14 poena i 7 skokova.

"Kao što je Jorgos rekao... nema vremena za slavlje" rekao je trener Fenerbahčea Željko Obradović koji je potom čestitao crvenima iz Pireja na svim uspesima proteklih godina.

"Oni imaju mnogo karaktera kao tim. Videli ste u polufinalu kako su preokrenuli tok utakmice uz pomoć svojih rezervnih igrača. Oni su odlična organizacija i sve stvari koje su radili prethodnih godina na fajnal for turnirima to pokazuju", istakao je naš stručnjak.

On se osvrnuo i na sukobe grčkih i turskih navijača u Istanbulu.

"Fajnal for je u Istanbulu i znam da ćemo imati mnogo naših navijača u hali. Zaista želim da ih zamolim da pomognu mom i svom timu, Fenerbahčeu, ali i da stvarno budu korektni prema Olimpijakosu i posebno njegovim navijačima. Ne samo sutra u hali, već danas, svuda na ulicama. Da ukažu gostoprimstvo ljudima iz Grčke. Sve se vrti oko košarkaške utakmice i želim da zamolim navijače Fenera da poštuju Olimpijakos i njegove navijače", kaže Obradović.

Obradovićev kolega sa klupe Olimpijakosa, Janis Sferopulos nazvao je Žoca najboljim evropskim trenerom i nije hteo da otkriva "karte" pred finale.

"Ako odgovorim o bilo čemu što se tiče taktike, trener pored će me čuti. Imamo plan koji ćemo sprovoditi do kraja. Ne znam koliko stil igre Fenera odgovara našem timu, ali ćemo igrati svoju igru do kraja i na kraju će tim koji više želi pobedu i pobediti", rekao je Sferopulos.

Ekpe Judo je u polufinalu protiv Reala iz Madrida bio odličan sa 18 poena, 12 skokova i 8 asistencija. Na ruku su mu išla i česta udvajanja na srpskom reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću zbog čega je više puta na poludistanci bio sam.

"Ne mogu da dočekam sutrašnju utakmicu. Uzbuđeni smo, trudili smo se cele godine za ovo i borićemo se još 40 minuta", rekao je Judo. Kada je reč o poslednjim minutima utakmica u kojima je Vasilis Spanulis najopasniji, Judo je u šali otkrio jedini način da se on zaustavi. "Ubiti Bilija. Ne bukvalno naravno! Na parketu u poslednjih pet minuta neko mora da ga 'ubije'" kaže Judo.

Mada je zaustavljanje Spanulisa jedan od ključnih aspekata u finalu za žuto-crne iz Istanbula, Obradović smatra da ima još mnogo faktora koji se moraju poklopiti da bi Fener pobedio.

"Probao sam da sinoć zaustavim Serhija Ljulja, a on je dao 28 poena. Važno je da budemo spremni za svakoga i to je naš plan. Olimpijakos ima mnogo kvalitetnih igrača, sa klupe ili mladih igrača. Uvek se vraćaju. Moramo da se spremimo za svakoga, sve je važno u finalu. Jedna od ključnih stvari je održati koncentraciju visoko svih 40 minuta. Moji igrači to moraju da shvate" zaključio je Željko Obradović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar