Sampaoli pokrenuo revoluciju u Argentini!

Aguero u moru precrtanih, Ikardi konačno! Papu Gomez debituje s 29! Velike promene u sastavu Gaučosa!

Fudbal 20.05.2017 | 18:30
Sampaoli pokrenuo revoluciju u Argentini!
Otimačina Fudbalskog saveza Argentine i Sevilje oko Horhe Sampaolija još nije zvanično okončana pošto Španci insistiraju da im se plati obeštećenje od 1.500.000 evra za harizmatičnog trenera, ali 57-godšnji strateg je glavom već napustio Andaluziju. Štaviše, argentinski mediji tvrde da je spisak igrača za prijateljske utakmice sa Brazilom i Singapurom upravo Sampaolijevo delo, iako on zvanično još nije selektor, pa ni potpisan ispod ovakvog izbora.

Ali ovolike promene u sastavu u odnosu na tim koji je forsirao Edgardo Bauza? To može da bude samo Sampaoli. Ovoliko rezova samo najluđi smeju da naprave.

Pod broj jedan: nema Kuna Aguera! Jeste da više nije u cvetu mladosti, ali kad god je u Mančester Sitiju dobijao priliku demonstrirao je onaj prepoznatljivi njuh za gol. Pritom, ne treba smetnuti s uma njegova 33 gola na 82 utakmice za Gaučose čiji je redovan član još od U15 selekcija. U poslednje vreme je ipak izložen brojnim kritikama, pre svega zbog loših igara na svetskim prvenstvima - osam utakmica, nijedan gol. Nije pomoglo ni bledo izdanje u finalu Kopa Amerike prošle godine.

Nema ni Ezekijela Lavecija, ali je utisak da je on, iako ga je Lionel Mesi žestoko branio od novinara, sam sebe preškrabao kad je prihvatio ponudu da ode u Kinu. Uzgred - očajan je tamo. Nije tu kraj. Nema ni Emanuela Masa (Trabzonspor), Hulija Buferinija (Sao Paulo), Lukasa Prata (Sao Paulo), redom Bauzinih miljenika. Odsutni su i poznatiji igrači iz Evrope poput Sitijevog Pabla Zabalete, Viljarealovog Matea Musakija, Fakunda Ronkalje iz Selte i Anhela Koree iz madridskog Atletika. Valensijin Enco Perez je otpao zbog povrede.

Sa druge strane, Sampaoli je u tim vratio Interovog kapitena Maura Ikardija, koji bez obzira na sjajne igre u Italiji ima samo jedan nastup za Argentinu, a na spisku ga nije bilo već godinu dana. Mediji su čak spekulisali da je baš Mesi zabranio Bauzi da ga zove u nacionalni tim zato što je "ukrao" suprugu njegovom prijatelju Maksiju Lopezu. Bauza je naravno demantovao takve glasine, a Sampaoli očigledno nije od onih koji se plaši da razdrma ekipu.

Tu je i as Atalante Alehandro Papu Gomez, koji igra fudbal života u Seriji A, pa će verovatno dobiti priliku da debituje kao 29-godišnjak. Iz Italije stiže i Romin Leandro Paredes. Najveće iznenađenje ipak je poziv za 23-godišnjeg Gvida Rodrigeza, defanzivnog veznog meksičke Tihuane, koja ga je lane kupila od River Plate za 1.250.000 evra. Klasičan razarač protivničke igre. A od novajlija tu su i Seviljin Hoakin Korea, vratio se Emanuel Mamana iz lionskog Olimpika (jedan jedini nastup imao je još 2014. godine, pre no što je debitovao na seniorskom, klupskom nivou), Benfikin Eduardo Salvio, pa debitant Manuel Lancini iz Vest Hema.

Prijateljska utakmica sa Brazilom igraće se 9. juna u Australiji, a protiv Singapura četiri dana kasnije. Biće uzbudljivo gledati Sampaolijevu Argentinu.

SASTAV ARGENTINE:

Golmani: Serhio Romero (Mančester junajted), Nauel Guzman (Tigres), Heronimo Ruli(Real Sosijedad);

Odbrambeni fudbaleri: Nikolas Otamendi (Mančester Siti), Havier Maskerano (Barselona), Emanuel Mamana (Olimpik Lion), Gabrijel Merkado (Sevilja);

Fudbaleri sredine terena: , Eduardo Salvio (Benfika), Lukas Bilja (Lacio), Gvido Rodrigez(Tihuana), Leandro Paredes (Roma), Ever Banega (Inter), Manuel Lancini (Vest Hem), Anhel Di Marija (Pari Sen Žermen), Alehandro Papu Gomez (Atalanta);

Napadači: Hoakin Korea (Sevilja), Paulo Dibala (Juventus), Mauro Ikardi (Inter), LionelMesi (Barselona), Gonzalo Iguain (Juventus).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar