Đoković: Da li sam i dalje u kontaktu sa Vajdom?

Novak Đoković otkrio je u razgovoru sa novinarima u Rimu da li je i dalje u kontaktu sa bivšim trenerom Marjanom Vajdom.

Tenis 20.05.2017 | 13:45
Đoković: Da li sam i dalje u kontaktu sa Vajdom?
Zajedno su proslavili 12 Grend Slemova i 67 ATP trofeja, a Vajdi, uz Borisa Bekera, svakako idu najveće zasluge za stvaranje jednog od najboljih tenisera u istoriji.

Slovak je bio uz Srbina od početka njegove karijere, pa sve do petog maja – kada je Novak odlučio da raspusti kompletan stručni štab u pokušaju da izađe iz velike igračke krize u koju je zapao.

"I dalje smo prijatelji, pošto naš privatni odnos – koji smo godinama gradili i negovali – ne može da bude ugrožen zbog posla. Naravno da smo veoma bliski, čujemo se i dopisujemo stalno, a on i dalje gleda moje mečeve", rekao je Novak.

Najbolji srpski sportista i dalje čeka prvi trofej od početka godine, odnosno trijumfa u Dohi na startu sezone, a do njega bi mogao da stigne upravo u prestonici Italije – gde ga ovog popodneva čega nastavak susreta četvrtine finala protiv Huana Martina del Potra.

"Naš odnos je veoma intiman i poput onih koje imate u porodici, pre svega zbog ogromnog broja divnih uspomena na terenu, ali i van njega. Tako nešto ne može da nestane tek tako jer više ne sarađujemo. Rastanak je bio zajednička odluka. I Marjan i Gebhard (kondicioni trener) su se saglasili. Takođe, Vajda je odmah posle igračke karijere ušao i u trenerske vode, mnogo godina je u tenisu i sve to jako je zamorno. Osetite to", dodao je Đoković.

Ukoliko porazi Argentinca očekuje ga još jedan meč u subotu, protiv Dominika Tima za finale, dok bi mu konačni trijumf doneo 31. Masters trofej, prvi od Montreala u julu prošle godine – čime bi ponovo pobegao Rafaelu Nadalu na večnoj listi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar