Hrvatski veterani tuže Vulina

Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnela je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Vlade Republike Srbije, piše u saopštenju koje je Tanjugu dostavio predsednik tog udruženja Mladen Pavković.

Region 18.05.2017 | 08:50
Hrvatski veterani tuže Vulina
Kako se navodi, prijava je podneta za krivično delo uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog Vulinovih izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju 13. maja, kao i izjava o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

Pavković u saopštenju kaže da je Vulin izjavio da je nedavna komemoracija u Blajburgu "najveći skup fašista i neonacista u Evropi" koji se sprovodi "pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora".

Pavković, takođe, smatra "skandaloznim" što je Vulin za Tompsona rekao da je ustaša i da u svojim pesmama slavi ubistva srpskih civila.

Udruga hrvatskih branitelja je ranije pozvala hrvatski državni vrh da reaguje zbog zabrane održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona u jednom austrijskom gradu.

Vulin je 14. maja izjavio da se u Blajburgu okuplja "najveći broj nacista u Evropi" i da su ustaški zločini prihvatljivi jer su činjeni nad Srbima.

Prethodnog dana, on je rekao da se u Blajburgu "u organizaciji hrvatskog Sabora" organizuje "najveći skup neonacista u Evropi" i da članstvo u EU ne bi smelo biti izgovor da možete raditi šta god hoćete i da gazite sve elementarne vrednosti na kojima Evropa počiva.

Vulin je takođe potvrdio da je protestovao u Austriji po pitanju Tompsonovog koncerta, te poručio da se iskreno nada da je bar malo doprineo "da koncert jednog ustaše bude zabranjen".

"Nadam se da niko nikada više neće čuti ustašu kako peva "Čavoglavu" i druge pesme u kojima se slavi ubistvo bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića", rekao je Vulin.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Komšo

18.05.2017 07:14

Ministre Vuline mogu ti samo pod penžer pljunuti.

ODGOVORITE
Name

S

18.05.2017 09:50

Istina boli

Name

BOBA

18.05.2017 12:10

KOME SMETA TOMSON ČOVJEK PJEVA ZA SVOJU DRŽAVU ZGODAN FRAJER PJEVAJTE I VI KO VAM BRANI NE MOJTE UVJEK KRIVITI DRUGE ČOVJEK IMA PRAVO ...

ODGOVORITE
Name

Posmatrac

18.05.2017 20:01

Šta lupetas ti! Kakvu državu!? On veliča ustašstvo i raspiruje nacionalnu mržnju, ponižava tolike srpske žrtve koje su nataše najsvirepije mučila i pobile.

Name

Ранко75

19.05.2017 13:40

Хоће да га туже??? На основу чега??? Има ли ишта нетачно што је Вулин изјавио?

ODGOVORITE
Name

Milica

19.05.2017 19:27

Ma ovaj Vulin nije za politike, samo raspiruje stvari umjesto da radi na pomirenju i suzivotu...

ODGOVORITE