Području oko očiju neophodna posebna pažnja

Koža područja oko očiju izrazito je tanka – čak deset puta tanja od ostatka kože lica. Zbog toga joj je potrebna dodatna i posebna nega.

Moda i ljepota 17.05.2017 | 15:06
Području oko očiju neophodna posebna pažnja
Dnevno trepnemo gotovo 30.000 puta, a mimika dodatno ubrzava stvaranje bora na koži oko očiju u odnosnu na ostatak lica. Česta su pojava i podočnjaci, koji prikazuju zastoj u cirkulaciji, ali otkrivaju i unutrašnja stanja organizma poput zdravlja bubrega. S obzirom na to da se koža oko očiju vrlo teško sama može adekvatno zaštititi od sunca, preporučljivo je što je više moguće nositi naočare za sunce i koristiti kreme sa zaštitnim faktorom.

Zlatno pravilo svake kreme za područje oko očiju jeste da se ne nanosi previše blizu same sluznice i da se ne nanosi na gornji kapak.

Najbolje vreme za početak nege je oko dvadesete godine života, kada još nema vidljivih bora i linija. Nežne kreme ili gelovi koje koža brzo upija preporučljivi su u kombinaciji sa redovnom negom. Već u kasnim dvadesetim godinama trebalo bi se koncentrisati na održavanje elastičnosti, pa tada treba birati kreme koje podstiču kožu na proizvodnju kolagena i intenzivno hrane i hidriraju.

Od tridesete godine pa nadalje, fokus je na aktivnom usporavanju starenja kože i oslabljivanja njenih funkcija i metabolizma, pa se okrećemo kremama s mnoštvom aktivnih sastojaka i specijalnim formulama.

Pravilno čišćenje kao ključni korak

Sve počinje od čišćenja kože. Prvi i najvažniji korak u kvalitetnoj nezi je pravilno i redovno uklanjanje šminke. Uklanjanje tragova šminke i nečistoća je imperativ svake večeri, bez preskakanja, dok je ujutro nežno čišćenje micelarnom vodicom idealno za početak dana.

Masaža

Vrlo je važan odabir prave nege i neizostavna masaža kružnim pokretima. Toplinom prstiju i podsticanjem cirkulacije osiguravamo bržu i kvalitetniju penetraciju aktivnih sastojaka kreme.

Samo preventivnom i redovnom negom idealnom za vaš tip kože, moći ćete da održite svežinu i zdravlje kože oko očiju. Lenjost se ne oprašta, jer podočnjaci će uvek otkriti ono što ne treba. Mislite o svojoj koži na vreme.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar