"Žabac" okupio vozače džipova

Članovi Ronilačkog kluba „Žabac“ iz Srpca po treći put organizovli su dvodnevnu humanitarnu džipijadu, koja je okupila više od 50 ljubitelja jakih četvorotočkaša različitih marki iz Srpca, Banjaluke, Laktaša, Kozarske Dubice i drugih mjesta.

Republika Srpska 14.05.2017 | 20:55
"Žabac" okupio vozače džipova
Ova sportska manifestacija nije imala takmičarski, već manifestacioni karakter u kojoj su vozači na zahtjevnim stazama pred velikim brojem posmatrača pokazali zavidnu vještinu i veliku hrabrost.



Učesnici su juče uz brojne zgode i male nezgode savladali stazu uspona na planini Motajici od Gornje Lepenice do vrha planine dugoj 15 kilometara uz samo jednu pauzu za odmor i ručak.Po povratku sa staze kod Sportske dvorane u Srpcu organizovano je druženje uz večeru, piće i muziku.



Džipijada je nastavljena danas na novoizgradjenom poligonu, gdje su vozači imali zadatak da savladaju brojne prepreke. Ljubitelje ovog ekstremnog sporta posmatralo je više stotina Srpčana, a najveće interesovanje pokazali su, svakako, mladi. Ipak, najviše posla imala je tehnička služba, odnosno, dežurni snažni traktor koji je gotovo svaki drugi džip, sajlama izvlačio iz blata. Na sreću, uprkos opasnim zamkama, nije bilo prevrtanja ni povreda vozača.



Predsjednik Ronilačkog kluba „Žabac“, Milorad Lepir izrazio je zadovoljstvo što je ova dvodnevna manifestacija protekla bez posljedica i u prijatnoj atmosferi.



„Učesnici su plaćali kotizaciju od 40 maraka, a nakon podmirenja troškova, ostatak sredstava biće iskorišten za pomoć socijalno ugroženim licima i višečlanim porodicama koje ćemo obići, kao i u protekle dvije godine, nakon što nam Centar za socijalni rad u Srpcu dostavi “, kaže Lepir. On dodaje da je značajno i to što je izgradjen novi poligon za ove namjene nedaleko Srpca uz pomoć nekoliko ovdašnjih firmi i preduzeća.

(BN televizija/ S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar