Putin zasvirao klavir Đinpingu

Ruski predsednik Vladimir Putin je u Pekingu, uoči početka bilateralnih razgovora s predsednikom Kine Si Đinpingom, odsvirao na klaviru dve poznate ruske pesme „Moskovski prozori“ i „Grad na slobodnoj Nevi“.

Svijet 14.05.2017 | 18:55
Putin zasvirao klavir Đinpingu
Naime, reč je o delovima pesama o Moskvi i Sankt Peterpurgu iz sovjetskog perioda.

To nije prvi put da je ruski predsednik pokazao svoje umeće u muzici, naime u decembru 2010. godine je na dobrotvornom koncertu, na kojem su prisustvovali Šeron Stoun, Alen Delon, Žerar Depardje i Miki Rurk, otpevao pesmu „Bluberi hils“.

Objašnjavajući zašto se odlučio da to učini, Putin je rekao da je neophodno težiti ka privlačenju pažnje javnosti na humanitarna pitanja.

„Važno je to raditi kako bi se formiralo dobro raspoloženje u javnosti kada je reč o humanitarnim pitanjima. U pitanju je dobrotvorni koncert posvećen deci sa zdravstvenim problemima. Takva je atmosfera bila da sam poželeo stranim zvezdama da pokažem da i mi nešto možemo“, rekao je tada Putin. 

Slična situacija dogodila se i u septembru 2011. godine, kada je Putin posetio zgradu Pozorišta nacija u Moskvi. Tada mu je pažnju privukao beli koncertni klavir, on je seo i spontano odsvirao melodiju pesme „Odakle počinje domovina“. Muzičari koji su bili na sceni su se brže bolje priključili, što je izgledalo kao da su zajedno sa Putinom otvorili koncert.



Izvor: Sputnjik

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Roki

14.05.2017 19:21

Jadan onaj Klavir

ODGOVORITE
Name

Vladimir Vladimirović

14.05.2017 20:12

Ja zaspo'

ODGOVORITE
Name

Nije los

14.05.2017 21:02

Samo je muzika letargicna.

ODGOVORITE
Name

He he

15.05.2017 00:21

I Dodik će uskoro.

ODGOVORITE