Nova tragedija u Mostaru

U nedjelju oko 2:30 sati na magistralnoj cesti M-17, kod benzinske pumpe 'Gazprom' na sjevernom izlazu iz Mostara dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginula jedna, a šest osoba je povrijeđeno.

Bosna i Hercegovina 14.05.2017 | 08:47
Nova tragedija u Mostaru
Kako prenosi Bljesak. info, dvije osobe su zadobile teške tjelesne povrede od kojih je jedna zbog težine povreda životno ugrožena. Ostale četiri osobe su prema konstatacijama ljekara zadobile lakše tjelesne povrede.



U ovoj nesreći su, kako prenosi mostarski portal, učestvovala četiri automobila, Golf 3, Škoda Fabia, Mercedes i parkirano vozilo Ford Mondeo.



Od zadobivenih povreda smrtno je stradao suvozač u automobilu Golf. Osim smrtno stradalog u Golfu se nalazila još jedna osoba, u Mercedesu četiri osobe, te u Škodi još jedna osoba.

Odmah nakon sudara u pomoć povrijeđenima priskočili su radnici benzinske pumpe, drugi učesnici u saobraćaju koji su se zatekli na mjestu nesreće, a ubrzo su stigla i vozila hitne pomoći koji su povrijeđene prebacili u mostarske zdravstvene ustanove.

Kako Bljesak nezavnično saznaj, poginuo je 30-godišnjak, a prema riječima dežurnog tužioca, u trenutku kada je završen uviđaj nije bio poznat identitet stradalog.

Saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta bio je u potpunosti obustavljen do 06:00 sati dok nije završen uviđaj i dok nisu, po nalogu tužioca, uklanjena vozila s puta.



Daljom istragom biće utvrđeno kako je došlo do ove teške saobraćajne  nesreće, u čemu bi mogao pomoći i video nadzor s obližnje benziske pumpe.

Golf, Mercedes i Škoda su, po naredbi tužitelja, specijaliziranim policijskim vozilom 'pauk' prebačeni u krug PU Mostar radi daljeg vještačenja.

Stradali mladić je sedma žrtva u posljednjih 24 sata na mostarskom području. Portal Bljesak. info podsjeća da je u ujutro na cesti Mostar - Široki Brijeg poginuo 19-godišnjak. Tokom subote popodne u padu sportskog aviona smrtno je stradalo pet osoba, od kojih troje djece.

(BN)
(Foto: Bljesak)

Komentari / 0

Ostavite komentar