Prevencijom protiv terorizma

U organizaciji Ministarstva bezbjednosti BiH i Misije OEBS-a, u Brčkom je počeo specijalistički kurs na temu „Prevencija terorizma i rad policije u zajednici“.

Bosna i Hercegovina 11.05.2017 | 18:55
Prevencijom protiv terorizma
Predstavnici bezbjednosnih agencija u BiH i Policije Brčko distrikta razmijeniće danas i sutra informacije i iskustva u prevenciji i sprečavanju terorističkih i drugih oblika ekstremnog nasilja.

Za efikasniju borbu protiv terorizma i drugih oblika ekstremnog nasilja u BiH je potrebno veće povezivanje svih agencija i nivoa vlasti, naglašeno je na otvaranju dvodnevnog specijalističkog kursa o prevenciji terorizma.

Borba protiv terorizma je proces koji ni jedna država, a posebno ovako slaba kao BiH, ne može uspješno voditi bez saradnje sa susjedima i međunarodnim organizacijama, naglasio je zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Mijo Krešić uz ocjenu da su pred svim zemljama Zapadnog Balkana isti ili slični izazovi.

Iskustva Policije Brčko distrikta koja uz primarnu prevenciju blisko sarađuje i sa drugim bezbjednosnim agencijama a zajedno s MUP-om TK je usmjerena je na dnevno praćenje stanja u vehabijskoj zajednici G. Maoča, mogu, rečeno je, biti dragocjena i za druge lokalne zajednice u BiH.

Sve bezbjednosne strukture moraju udružiti snage za efikasan odgovor protiv terorizma, a s tim ciljem je za juni, takođe u Brčkom, zakazana i zajednička vježba pripadnika Armije SAD i policije BiH.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prica za malu djecu

11.05.2017 17:08

Gospodo sta vi trazite po Brckom ??? Idite u Sarajevo i izvrsitisak na neke ljude Koje vi dobro poznajete i Problem rijesen.Postavlja se pitanje dali vi to zelite ili je to igra bez granica ????

ODGOVORITE
Name

Gvantanamo

11.05.2017 20:05

Teroristi su nekada teroristi a nekada borci za slobodu,sve zavisi od potreba i kada kako kome odgovara.