Čudna italijanska tradicija...!

Milan, Juventus, Milan, Inter. . . Juventus? Nastavlja li se niz?!

Fudbal 10.05.2017 | 21:00
Čudna italijanska tradicija...!
Juventus se plasirao u svoje deveto finale u najjačem klupskom takmičenju u Evropi. U prethodnih osam slučajeva, Juve baš i nije bio nešto posebno uspešan. Samo dva puta je osvojio titulu prvaka Evrope, što ga uz Benfiku čini najvećim gubitnikom kada su finala u pitanju...

Bjankoneri su poraženi na poslednja četiri finala Lige šampiona. Posle osvojene titule 1996. godine na penale protiv Ajaksa, torinski klub je beležio poraze od Borusije Dortmund (1997. godine), Reala (1998), Milana (2003) i Barselone (2015).

Međutim, jedna čudna tradicija daje signale koji bi mogli da se svide navijače Juventusa. U poslednjih tidesetak godina, ima jedan zanimljiv niz italijanskih klubova. Naime, oni na svakih sedam godina osvajaju titulu prvaka Evrope.

Počelo je sa Milanom 1988. godine kada su Rosoneri savladali Steauu u finalu, nastavilo se sa poslednjom Juventusovom titulom, pa opet Milanovom kada je poražen upravo Juve na Old Trafordu i na kraju Interovom titulom 2010. godine u Madridu protiv Bajerna.

Nastavlja li se niz? 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar