Neće doći do Dejtona II

Mi očekujemo da ćemo dobiti izmjene Izbornog zakona. Bili bismo naivni kada bismo izašli sa izmjenama izbornog zakona a da nismo imali plan B i C. Neće doći do Dejtona II ali svakako je važno redefinisati odnose u BiH na osnovu toga da jedan narod drugom ne bira predstavnike, kazao je na današnjoj press konferenciji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović.

Bosna i Hercegovina 10.05.2017 | 14:07
Neće doći do Dejtona II
Čović je govorio i o sljedećim koracima u procesu EU integracija, navodeći da postoji određeni zastoj.

"Razgovarali smo sa predsjedavajućim Savjeta ministara kada je u pitanju ispunjavanje upitnika. Imamo osjećaj da postoji zastoj. Procjena je da ako se nastavi ovako otići ćemo daleko od predviđenih termina", rekao je Čović.

"Sva tijela mehanizma koordinacije su formirana. O tome nas je izvjestio predsjedavajći Savjeta ministara", dodao je Čović. 

Naveo je da sad postoji tehnički problem unošenja informacija u sistem, dodajući da se ne može početi sa prevođenjem dok do kraja ne bude jasno kako će glasiti odgovori.

"Koliko je to ozbiljan posao, niko se još nije prijavio za prevođenje", dodao je Čović.

Govoreći o izmjenana izbornog zakona on je ponovo naglasio da je osnovi cilj da jedan narod drugom ne bira predstavnike.

"Ono što je naš cilj je da konkretno predstavnici bošnjackog naroda ne biraju predstavnike hrvatskom narodu i obrnuto", rekao je Čovic te dodao da ovaj stav ne vodi ka daljim podjelama.

On je istakao da ne vjeruje da će doći do Dejtona II", ali i kazao da je svakako važno da se redefinišu odnosi u BiH, naglasivši da je potrebno ići u izmjene Ustava.

."Mi očekujemo da ćemo dobiti izmjene izbornog zakona. Bili bismo naivni kada bismo izašli sa izmjenama izbornog zakona a da nismo imali plan B i C", rekao je Čović u odgovoru na novinarsko pitanje, šta ako ne budu usvojene izmjene izbornog zakona.

(Vijesti)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Knindža

10.05.2017 12:29

Što bi reko baja mali knindža... "U Ohaaaju na belom papiruuuu potpisan je sporazum o miruuuuuu" ... "gotove su maaapeee bacaj u vis kaaapee".

ODGOVORITE
Name

Veliki srbin

10.05.2017 12:45

A staces Milokradu broj 2 kad se uskoro bude biro jedan presednik vas rvata nece biti nigde toliko vas ima u B iH.

ODGOVORITE
Name

BOIBA

10.05.2017 12:53

DOBRO DAN KOLUMBO NISI ODAVNO NIŠTA IZJAVIO DA SE NASMIJEM IMALI POSLA KAKO SE ŽIVI ODLAZE LI MLADI.

ODGOVORITE
Name

valter

10.05.2017 13:06

Jel se još potpisuje ciriliom profesionalni hrvat , vegeta , dodatak jelima !

ODGOVORITE
Name

Leko

10.05.2017 13:37

"Nece doci do dejtona II ako nasi zahtjevi ili ucjene budu prihvaceni" Covic polvaci opasne poteze u ime HDZ a ne u ime hrvatskog naroda a ima ih manje nego nas sto je bilo u hrvatskoj.

ODGOVORITE
Name

Vip-tetka

10.05.2017 15:44

Triba i Hrvatima dat barem 38%Federacije jer su to zasluzili i 1%Brcko dikstrita

ODGOVORITE