Đurovski: Nemam ugovor, srce mi je na stadionu!

Vršilac dužnosti trenera fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski rekao je danas da će se boriti za "duplu krunu" dok god postoji šansa.

Fudbal 09.05.2017 | 10:00
Đurovski: Nemam ugovor, srce mi je na stadionu!
Đurovski je dodao i da ekipa mora da pokaže da je moćna i jaka.

On će voditi ekipu u poslednja tri kola prvenstva, revanšu polufinala Kupa Srbije i eventualnom finalu. Zvezda je u subotu posle poraza od Voždovca pala na drugo mesto, a dan posle toga trener Miodrag Božović podneo je ostavku.

"Dugujem veliku zahvalnost Crvenoj zvezdi, njegovom rukovodstvu i našim navijačima na ukazanom poverenju. Ovo je za mene veliki izazov, ali ja se toga ne plašim. Ja sam Zvezdaš u srcu, moje srce je na stadionu i daću sve od sebe da završimo dostojanstveno ovih pet utakmica. Ne zaboravite da treba da prođemo sutra Čukarički. Nikada se ne radujem unapred", rekao je Đurovski.

On je zahvalio svom prethodniku na svemu urađenom.

"Koristim priliku da se zahvalim Božoviću za sve što je uradio za Crvenu zvezdu. Svaka čast na njegovom potezu da u ovako delikatnom trenutku podnese ostavku. Razgovarao sam sa njim. Potreban je stres igračima kako bi osvojili duplu krunu, jer on, kao i ja, veruje u to. Zvezda mora da igra hrabro do poslednjeg minuta, do poslednje utakmice. Crvena zvezda je uvek bila moćna i moramo pokazati da smo i dalje moćni i dalje jaki", rekao je Đurovski.

"Iznenadio sam se odlaskom Božovića, Zvezda nikad ne menja trenera kao mali klubovi. Da nije podneo ostavku, Zvezda ga ne bi smenila. Bio sam iznenađena, ali na prvi poziv (generalnog direktora) gospodina (Zvezdana) Terzića došao sam na sastanak. Nisam mogao da odbijem ovakvu ponudu. Zvezda se ne odbija, dužan sam kad god mogu da pomognem Zvezdi. Ne samo ja, nego svi ostali koji su ostavili srce na ovom terenu", rekao je Đurovski.

On je kazao da nije potpisao ugovor sa klubom.

"Ugovor nisam potpisao. Zvezda me je zvala. Ostajem pet utakmica, za kasnije ćemo videti. Biće skupština. Ja se nadam i moja deviza je da ništa nije nemoguće. Kad završimo ovaj posao, onda ćemo ako bog da sesti i razgovarati", rekao je Đurovski.

Novinari su pitali trenera da prokomentariše to što se u javnosti stvorio utisak da je Partizan već prvak, iako do kraja ima još tri kola, a crno-beli imaju tri boda više.

"To je tipično za balkansko podneblje. Sve se kao predviđa, sve se unapred zna, ali ništa se pre kraja ne zna. Moramo da dobijemo još četiri do kraja. Moramo da pobedimo svih pet, pa ćemo onda videti", rekao je Đurovski.

On je kazao da poznaje delimično ekipu, kao i da će u stručnom štabu imati ljude koji već rade u klubu.

"Dobro poznajem igrače. Nisam ih baš često gledao, ali sam u poslednje vreme intenzivnije pratio. Imam saradnike koji su u klubu, stručni štab će biti ljudi koji već rade u klubu i koji će biti od velike pomoći kod analize igrače", rekao je Đurovski.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar