U Španiji "pali" dileri iz BiH

Španska Civilna garda raskrinkala je, uz podršku Evropola i hrvatske policije, grupu porijeklom iz Hrvatske koja se bavila organizovanim kriminalom - uzgajanjem, obradom i prodajom marihuane, pri čemu je uhapšeno 10 osoba i pretraženo pet kuća, saopštio je danas Evropol.

Svijet 08.05.2017 | 22:50
U Španiji "pali" dileri iz BiH
Uhapšeni članovi kriminalne grupe su državljani Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švajcarske i Španije.

Kuće su pretražene u provinciji Barselona, gdje je ta organizacija imala dobro opremljene objekte za kućno uzgajanje marihuane.

Tom prilikom su pronađene četiri plantaže marihuane sa zasađenih 900 biljaka, 8.000 evra u gotovini, a zaplijenjeno je i jedno vozilo, navodi se u saopštenju.

Kriminalna grupa je porijeklom iz Hrvatske i veoma je dobro organizovana, sa istorijom trgovine drogom, a specijalizovana je za ovaj tip kućnih plantaža marihuane.

Operisali su u Španiji gdje su uzgajali i obrađivali marihunau, a potom je dostavljali sjevernoevropskim zemljama radi dalje prodaje i distribucije.

Istraga je pokrenuta u novembru 2016, kao rezultat međunarodne saradnje između hrvatskih i španskih policijskih vlasti, navodi se u saopštenju Evropola.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar