"Ja Novakov trener? Da me je htio - već bi zvao"!

Bivši selektor Dejvis Kup reprezentacije Bogdan Obradović demantovao da bi on mogao da bude novi trener Novaka Đokovića.

Tenis 09.05.2017 | 13:30
"Ja Novakov trener? Da me je htio - već bi zvao"!
Ko će biti novi trener Novaka Đokovića?

Osim na nivou spekulacija, pošto se najviše priča o Borisu Bekeru i Andreu Agasiju, do sada nije "isplivalo" nijedno rešenje za koje bi moglo da se kaže da ozbiljno konkuriše za "naslednika" dugogodišnjeg trenera srpskog asa Marjana Vajde.

Bivši selektor Dejvis Kup reprezentaciju veruje da je Đoković povukao dobar potez.

"Novak pokušava da nađe pravo rešenje za vraćanje na svetski vrh i novi tim koji će mu dati energiju koju je izgubio. Mora da izabere trenera koji će to da mu omogući, a sigurno ih ima mnogo koji bi želeli da rade sa njim, jer je on veliki izazov", kazao je Bogdan Obradović u izjavi za "Glas Srpske".

Da li bi, međutim, on mogao da bude novi trener Novaka Đokovića?

"Zaista ne bih o tome. Sve je do Novaka, mnogo godina sam proveo s njim i da razmišlja u tom pravcu sigurno bi me već kontaktirao", poručio je on.

Obradović je potom objasnio da razume Đokovićevu odluku i da je ona bila teška, ali neophodna, kako bi se on vratio na pravi put. Naveo je da mu je potreban novi tim i dodatna energija, kao i da "apsolutno veruje" da će to biti pozitivan potez i da će ponovo "vladati planetom".

On je objasnio i kakav je trener potreban Đokoviću.

"Voleo bih da to bude neko ko će mu odgovarati i sa kime će naći zajednički jezik. To je suština svega. Zaista ne znam ko je slobodan na tržištu, jer su svi poprilično zaposleni ljudi i sa te strane nije lako naći vrhunske trenere koji su sposobni i spremni da rade. Treba pronaći pravo rešenje, ko god da bude, potrebno je da ga Novak razume", zaključio je Obradović.

Novak će u narednoj nedelji nastupati na mastersu u Madridu. Samostalno.

"Pitanje je koliko se Novak za to pripremao, nije ovo bila ishitrena odluka. On je veliki šampion, sigurno da su ovo otežane okolnosti za njega, ali morate da težite ka nekom rešenju. Možemo samo da mu poželimo da odigra dobro u Madridu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar