Kim Džong Un: SAD, izvinite se!

Sjedinjene Američke Države dužne su formalno da se izvine i kazne ljude koji su se spremali da organizuju atentat na lidera Severne Koreje Kim Džong Una, navedeno je u saopštenju koje je objavila zvanična severnokorejska agencija CTAK.

Svijet 06.05.2017 | 18:01
Kim Džong Un: SAD, izvinite se!
Pjongjang optužuje SAD i Južnu Koreju da su pokušale da izoluju i uguše republiku. Vašington se u saopštenju naziva „zakulisnim organizatorom čudovišnih akata državnog terorizma prema Severnoj Koreji, koji ne mogu da prođu nekažnjeno“.

Ministarstvo za državnu bezbednost će „počistiti“ obaveštajne organizacije SAD i Južne Koreje i likvidirati sve neprijateljske agente u zemlji „do poslednjeg čoveka“, tvrdi Pjongjang.

Ovo ministarstvo je ranije objavilo da je osujetilo tajnu zajedničku operaciju Amerike i Južne Koreje. Prema navodima Ministarstva, saradnici obaveštajne službe ovih država planirali su atentat na severnokorejskog lidera Kim Džong Una uz pomoć biohemijskih supstanci i infiltrirali su u Severnu Koreju svoje ljude.

Bela kuća i CIA odbile su da komentarišu ovo saopštenje.

Situacija u vezi sa Severnom Korejom pogoršala se u poslednje vreme usled raketnih proba u toj državi i zajedničkih vojnih vežbi SAD i Južne Koreje u Japanskom moru.

Vašington ne isključuje mogućnost vojnih dejstava protiv Pjongjanga, ali saopštava da će prioritet biti ekonomski pritisak i sankcije.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

KODUS

06.05.2017 19:11

Ne samo radi nuklearnog programa, SAD treba da pomognu napacenom narodu i da se docepa slobode i demokratije.

ODGOVORITE
Name

Posavina

06.05.2017 21:27

Kome su SAD donijele demokratiju taj i danas proklinje i Ameriku i demokratiju.

Name

MUNGOS

07.05.2017 06:46

KODUS , NE PRDI U PLJEVU PRAŠINA SE DIŽE. AMERIKA I DEMOKRATIJA ? NEMAŠ POJMA SA ŽIVOTOM.