Makron u debati bolji od Le Pen

Kandidat za predsjednika Francuske, nezavisni centrista Emanuel Makron bio je ubedljiviji od Marin Le Pen tokom ključne televizijske debate.

Svijet 04.05.2017 | 09:50
Makron u debati bolji od Le Pen
To su pokazali rezultati rezultati istraživanja javnog mnjenja.

Oko 63 odsto osoba koje su učestvovale u anketi Elabe za BFM TV smatra da je proevropski bivši ministar ekonomije bio uvjerljiviji tokom debate od liderke Nacionalnog fronta.

Kako navodi Rojters, dvije trećine osoba koje su glasale za kandidata radikalne ljevice Žan-Lika Melanšona u prvom krugu izbora 23. aprila, smatra da je Makron bio ubjedljiviji od Le Penove, kao i 58 odsto onih koji su podržavali u prvom krugu konzervativca Fransou Fijona.

Dva predstavnička kandidata, koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu izbora održanom 23. aprila, iznijeli su u srijedu uveče niz međusobnih optužbi tokom žestoke televizijske debate, posljednje pred drugi krug predsjedničkih izbora.

Makron je optužio Le Pen da laže i upozorio da bi ona odvela Francusku u građanski rat i dala islamskim ekstremistima ono što žele time što bi prekršila prava muslimanskih građana.

S druge strane, Le Pen je optužila Makrona da je blag prema islamskom ekstremizmu i nazvala ga kandidatom elite.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan Paris

04.05.2017 10:05

Zivio Makron,glasam za tebe!!

ODGOVORITE