Haradinaj prijeti: Ja ne odustajem

Bivši lider OVK Ramuš Haradinaj, po povratku iz Francuske čije vlasti su prošle nedelje odbile da ga izruče Srbiji radi suđenja za ratne zločine, uputio je premijeru i novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poruku da se “ne igra sa Albancima”, prenosi danas kosovski list “Gazeta Ekspres”.

Srbija 03.05.2017 | 12:39
Haradinaj prijeti: Ja ne odustajem
Haradinaj, koji je sada lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK), rekao je u televizijskoj emisiji “Komiteti” u produkciji prištinskog “Ekspresa” da Vučić Albance vidi kao “meke neprijatelje” i da je napravio loš izbor kada je odlučio da se “uhvati u koštac s njim”.

"Vučić bi trebalo da shvati da sam ja jedan od onih koji nikada ne odustaju u borbi, ni jedan jedini dan. A moja poruka Vučiću i ostalima glasi da bi trebalo da prestanu da se igraju s Albancima", rekao je Haradinaj.

On tvrdi da Vučić nije izuzetak u odnosu na druge lidere u regionu Balkana i da je “veoma slab političar, koji nije uspeo da poboljša ekonomsku situaciju u Srbiji, dok Vlada Srbije uzima zajmove da bi isplatila penzije”.

Haradinaj tvrdi i da “Vučić nema hrabrosti da prkosi Hrvatima, koji su mu jasno stavili do znanja gde mu je mesto”.

"Ostao je bez ijednog potencijalnog neprijatelja koga bi smeo da zaluđuje, pa pokušava da se igra sa Albancima. Izabrao je da se poigra sa mnom, ali je napravio loš izbor", poručuje Haradinaj.

On je, u istoj emisiji, komentarisao Vučićevu izjavu da su ga francuske vlasti oslobodile zato što će postati potpredsednik vlade, a predsednik Demokratske partije Kosova (PDK) Kadri Veselji premijer, navodi “Gazeta Ekspres”.

Haradinaj je, s tim u vezi, rekao da nema planove o potencijalnoj koaliciji sa PDK i da poštuje odluku naroda o formiranju buduće vlade.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

borac

03.05.2017 11:42

Sta prica ova pica od malog haradinaja,kad je pobjego i on i njegov ovk sa kosova 1999 nije bilo ni kuceta ni maceta siptarskog a kamoli njegove vojske,svi su pobjegli.koga on plasi, smjesan je.MISU MALI

ODGOVORITE
Name

Bravo borac.

04.05.2017 14:29

Šipak se kurči,.a nema aviona ni tenkova.Srbi ćute i mirni su,ali kad krenu onda je tarapana.

ODGOVORITE
Name

Neđo.5.Maj.2017

05.05.2017 04:37

Zločinac ,samo se ti igraj a vatrom.Dok si potreban,Amerima štitiću te.Kad te otpikaju samiću te ubiti,jer znaju date više netrbaju.Šiptare sa,Kosova ćemo naterati u,Albaniju.A kad tad ćeš,Hradinaji doći u,Srpske ruke i ti Tači i ostali vaši kljači što ste klali narod po,Ksovu.

ODGOVORITE