Brutalan napad od strane Zaeva

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da se srpski prijatelji ne ponašaju onako kako je nastupio lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev.

Srbija 03.05.2017 | 07:46
Brutalan napad od strane Zaeva
"Srbi su najveći i najbolji prijatelji Makedonaca, a ovako kako je Zaev nastupio se ne ponašaju prijatelji Srbije," rekao je Dačić reagujući na izjavu Zaeva u intervju za Kurir TV da je u Srbiji na vlasti nacionalističko rukovodstvo.

"Ne znam čime su Aleksandar Vučić i Vlada Srbije zaslužili ovako brutalan i skandalozan napad od strane pretendenta na mesto makedonskog premijera Zorana Zaeva. Zar mu nije dosta problema koje ima u Skoplju, već ih traži i sa Beogradom?", upitao je Dačić.

On je podsetio da Vučić danima i mesecima poziva na mirno rešenje problema u Makedoniji, ne mešajući se u unutrašnje stvari, ističući da to može izazvati nestabilnost u celom regionu.

"Što Zaev ne napade Ramu i Tačija, nego Vučića? Nije on toliko naivan da ne zna da koncept Velike Albanije nije kompletan bez Skoplja", naveo je Dačić u izjavi dostavljenojTanjugu.

Prema njegovim rečima, kao što makedonski građani imaju pravo na slobodan izbor svog rukovodstva, neće ni mnogo jače i veće zemlje od Makedonije određivati koga će građani Srbije izabrati, niti će na to, kako je rekao, uticati ni mnogo veći lideri od Zaeva.

"Srbija je prema Makedoniji bila iskrena, priznala je pod ustavnim imenom, iako se time zamerila Grčkoj, ni jednu reč nije izgovorila mešajući se u njene unutrašnje stvari, a Makedonija je priznala Kosovo, glasala protiv Srbije u Unesku i sada kandidat za premijera brutalno vređa rukovodstvo Srbije i ubedljivo izabranog predsednika Vučića", rekao je Dačić.

Samo još fali da izglasaju rezoluciju o srpskom genocidu nad Albancima, dodao je potpredsednik Vlade Srbije.

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev izjavio je za Kurir TV da su Srbi i Makedonici bratski narodi ali i da je u Srbiji na vlasti "nacionalističko rukovodstvo" Aleksandra Vučića.

On je dodao da je Vučić sebe deklarisao kao lidera u regionu a pokazao je, navodi, svoje nacionalističke pozicije prvom prilikom kada mu je "bila ugrožena politička karijera".

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

popara

03.05.2017 06:17

Vucic,Dacic,Vulin,Dodik nece dobro proci kad budu napustali vlast.

ODGOVORITE
Name

Re

03.05.2017 07:34

Ovaj covjek nas uporno svada sa svima u svijetu osim sa Rusijom i njenim prijateljima,a sto se tice Vucica on je deklalirani nacionalista i sa tim se ponosi.Cak mu se i Seselj poceo klanjati.

Name

Nacionalist

03.05.2017 07:01

Dole nacionalisti I sram vas bilo .Vi ste ti koji ste nam rasturili najljepsu i najdrazu nam domovinu bivsu Jugu.

ODGOVORITE
Name

mali Slobin

03.05.2017 07:06

Sta je to Zaev, pogrešno rekao za srpsko rukovodstvo ????

ODGOVORITE
Name

Marko Srbin

03.05.2017 07:13

Dokle će se dačić dodik I slični kriti iza naroda. Zar je napad na srpski narod ako neko nešto kaže protiv njega I sličnih demagoga.

ODGOVORITE