A mogao je biti Čelsijev za samo 20.000!

Plavci izabrali Solankea i Abrahama ispred Mbapea! Doduše, nije bilo lako tada proceniti.

Fudbal 05.05.2017 | 00:00
A mogao je biti Čelsijev za samo 20.000!
Ostrvski mediji će se time baviti nekoliko dana, verovatno “reciklirati“ priču posle svakog novog gola Kilijana Mbapea... Čelsi je, naime, propustio priliku da dovede Monakovo čudesno dete Kilijana Mbapea za svega 20.000 evra!

Plavci su ipak odgovorili odrečno na predlog Mbapeovih zastupnika pošto su tada bili odlučni da forsiraju svoje klince: - Dominika Solankea - na leto mu ističe ugovor sa Čelsijem,  Antonio Konte je već najavio rastanak - te Tamija Abrahama, koji ove sezone blista u dresu drugoligaša Bristol Sitija za koji je na 40 utakmica postigao 23 gola.

Naravno, ni Solanke ni Abraham - barem ne trenutno - nisu tako obećavajući igrači, ali istini za volju nije baš ni bilo tako lako proceniti da će Mbape izrasti u ovakvog igrača. U trenutku kada je nuđen Čelsiju bilo mu je svega 14 godina.

Čelsi ga je odbio, navodno i Real (tako su bar tvrdili Kilijanovi zastupnici), pa je Mbape iz amaterskog Bondija, u kome mu je otac Vilfred radio kao trener, otišao u čuvenu Klerfonten akademiju u kojoj su se školovali i Tijeri Anri, Nikola Anelka, Blez Matuidi iOlivije Žiru.

Danas, nemački mediji pišu da ga traži i Bajern, ali da Monako traži 130.000.000 evra?! Ne pojavljuje se svaki dan tako mlad igrač sa 22 data gola na 35 odigranih utakmica. Jedan na svakih 88 minuta.

U Monaku inače tvrde da Mbape ostaje barem do sledećeg leta. Ako tako i bude možda će zaista i vredeti devetocifrenu obeštećenje. Za sada, još je to malo preterivanje.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar