Video: Najmanji stadion u najljepšem okruženju!

Fudbalski svet se oduševljava veličinom Nou Kampa, fascinira ga prošlost (novog-starog) Vemblija, ili sve ono što pruža moderna Alijac arena. Bez daha se ostaje i kad se vidi "žuti zid" Vestfalena ili čuje himna na Enfildu. Mnogo je stadiona, naravno tu spada i Bombonjera, koje bi običan gledalac, navijački neobojen, voleo da poseti. Pa i, na primer, u Heningsveru.

Fudbal 09.05.2017 | 14:00
Video: Najmanji stadion u najljepšem okruženju!

Nepoznatog imena, a pogleda koji mami, doziva, ovaj simpatični objekat se šćućurio u, čini se, netaknutoj prirodi. Daleko od svakodnevice na koju smo navikli, tamo daleko u Norveškoj, ispod svežnih vrhova i okružen morem.

Bez tribina, sa travom "najzelenije" boje, veštačke dabome, koristi se samo za amaterski fudbal. To i ne čudi, jer u Heningsveru živi 440 stanovnika. Razasutih na nekoliko ostrva, na kojim živi ovo ribarsko selo.

Kad dođe vikend, ili predah od posla, učenja, zabave, žitelji se sjate na stadion. Neko igra, neko gleda. I svi uživaju. Tamo daleko.

Heningsver, u Lofoten arhipelagu na severu Norveške, privlači i veliki broj turista. Zaljubljenika u penjanje i ronjenje, nema sumnje i pecanje. A tu je sada i fudbal. Amaterski, ali prepun lepote. Samo, kako ga igrati pored onakve prirode?Izvor: blic.rs Foto: Fejsbuk

Komentari / 0

Ostavite komentar