CIA za špijunažu koristila mačke

"Vikiliks" objavljuje podatke prema kojima CIA prisluškuje korisnike pametnih telefona i televizora, te navodi da su šezdesetih godina prošlog vijeka i mačke bile korištene za špijunažu.

Svijet 01.05.2017 | 12:43
CIA za špijunažu koristila mačke
U špijunskom pohodu na SSSR šezdesetih godina prošloga vijeka CIA je razvila projekat "Akustična Kiti", u koji je uloženo tadašnjih 13 miliona dolara.

Mačkin rep služio je kao antena koja je žicom bila spojena sa mikrofonima u ušima. Žice su bile skrivene ispod kože, a baterija smještena u prsima.

"Mačke-špijuni" nikad nisu puštene na teren, tvrdi se u dokumentima CIA, koje objavljuje "Vikiliks".

Viktor Marčeti, bivši agent, priznao je postojanje tog, za mačke nehumanog, projekta.

"Otvorili bismo mačku, stavili baterije, sproveli žice. Nakon toga bi ih testirali i testirali. Monstruozno!", navodi Marčeti.

Uprkos tome, bilješke CIA govore o "velikom naučnom dostignuću američke špijunske agencije" i u njima se posebno pohvaljuju oni koji su radili na tom projektu.

Iz tajne građe CIA, nazvane "Riznica sedam" otkriven je ukupno 8.761 dokument, među kojim su se našli neki koji bi, ako im se utvrdi autentičnost, mogli predstavljati ogroman skandal.

Najintrigantniji su dokumenti u kojima se tvrdi da CIA prisluškuje putem pametnih telefona, ali i preko televizora.

"Vikiliks" navodi da je CIA, u saradnji sa britanskom obavještajnom službom MI-šest /spoljnoobavještajne djelatnosti/ razvila virus koji napada "Samsungove" televizore, android uređaje, ajfone i "Plejstejšn" konzolu za igranje igrica.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar