Nove prijetnje Sjeverne Koreje

Sjeverna Koreja zaprijetila je da će potopiti američku podmornicu na nuklearni pogon "Mičigen" koja je u vodama Južne Koreje.

Svijet 30.04.2017 | 16:40
Nove prijetnje Sjeverne Koreje
"Onog trenutka kada se podmornica 'Mičigen' i malo pomjeri, biće suočena sa užasnom sudbinom da postane podvodni duh koji ne može na površinu. Namjera postavljanja podmornice na nuklearni pogon kod voda Korejskog poluostrva kada je u region stigla i borbena grupa sa nosačem aviona je dalje jačanja vojnih prijetnji prema Sjevernoj Koreji", navodi se na propagandnoj internet stranici "Urminzokiri".

Na propagandnoj internet stranici Sjeverne Koreje ističe se da "bez obzira da li je u pitanju podmornica ili nosač aviona na nuklearni pogon, biće pretvoreni u otpad pred nepobjedivom vojnom snagom Pjonganga".

Borbena grupa predvođena nosačem aviona "Karl Vilson" počela je danas vježbe sa mornaricom Južne Koreje nakon okončanja manevara sa japanskim pomorskim snagama.

"Raspoređenje nosača aviona je bezobzirna akcija ratnih manijaka s ciljem pokretanja opasnog nuklearnog rata", navodi se u komentaru lista "Rodong Sinmun" vladajuće Radničke partije Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja je juče izvršila novu raketnu probu ali su američki i južnokorejski zvaničnici izjavili su da je bila neuspješna.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zevs

30.04.2017 17:56

Pa rat je stvarno moguc. Non stop se cacka mecka.....

ODGOVORITE
Name

Zokd

30.04.2017 23:39

Neznam stoga diraju kad znaju skim imaju posla

ODGOVORITE