Janakopulos o slučaju „Pobunjenici“...!

Da nije navijača, skratio bi im karijere! Vlasnik Panatinaikosa o neposlušnosti četvorice košarkaša, koji su u Atinu otputovali u privatnoj režiji, iako im je bilo naređeno da se vrate autobusom.

Košarka 30.04.2017 | 13:15
Janakopulos o slučaju „Pobunjenici“...!
Ne smiruju se strasti u Panatinaikosu posle turbulentnih nekoliko dana. 

U Atini se još „vuku repovi“ posle nimalo prijatnih dešavanja posle trećeg poraza od Fenerbahčea, koji je i definitivno izbacio Panatinaikos iz potere za evropskom krunom. Stanje u timu i dalje je klimavo, a situacija se još ne smiruje nakon što su četiri prvotimca (Keni Gabrijel, Adonis Focis, Majk Džejms i Kris Singlton) odbili da prihvate kaznu klupskog predsednika Dimitrisa Janakopulosa i grčku prestonicu se vrate autobusom. Uz više od 1.100 kilometara i preko 12 časova vožnje. 

Podsetimo, Janakopulos je posle trećeg meča otkazao sve avionske karte članovima tima i stručnog štaba i naredio da se kući vrate autobusom. Kod pomenute četvorke (prethodno i više) to je izazvalo revolt, pa su oni u sopstvenom aranžmanu zakupili mesta u avionu i otišli za Grčku. Dok su se ostali, uključujući i trenera Ćavija Paskvala i njegove pomoćnike, klackali više od pola dana. 

I među navijačima Zelenih ima podeljenih mišljenja o ovoj temi. Mnogi osuđujuJanakopulosov potez, a jedan mu je čak u direktnoj poruci na društvenim mrežama poručio:

"Dimitrise, dozovi se pameti. Panatinaikos je iznad svega i svakog, pa i tebe. Ujedini tim kako bismo pokušali da uzmemo prvenstvo, nakon Kupa", stajalo je u poruci, dok jeJanakopulos, neočekivano, brzo odgovorio:

"Gledajući odluke koje sam doneo, zar ne vidiš da sam upravo gledao mišljenje navijača i stavio ga iznad svog? Da nisam uzimao u obzir šta navijači misle - njima (četvorici igrača)bih skratio karijere, jer su se oglušili o moju odluku da idu kući autobusom", napisao je prvi čovek kluba. 

Panatinaikos se nedavno oglasio putem zvaničnog saopštenja, gde je poručeno da će „Pobunjenici“ ostati u klubu do kraja sezone. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar