Partizan dužan menadžerima više od milion evra!

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura na sednici kluba u “Zemunelu“ zabrinuto je pričao o finansijskoj situaciji u klubu.

Fudbal 28.04.2017 | 23:20
Partizan dužan menadžerima više od milion evra!
Izveštaj koji je predstavio na Skupštini jednoglasno je usvojen, ali je takođe utvrđeno da su Partizanu stigli veliki nameti iz prošlosti.

Tu su dugovi još od doba Adema Ljajića i Klea, kao i slučaj Andrije Živkovića, za koji se u klubu nadaju da su na dobrom putu da izadju svega toga.

“Da, veliki nameti iz prošlosti... Javnosti je već poznato, finansijski smo se izuzetno iscrpeli da bismo dobili evropsku licencu. Znate, nije lako, svaki dan stižu nove tužbe. Nećete verovati: obaveze prema menadžerima još iz doba LJajića, Klea! Sve to moramo da isplaćujemo, plus, to nisu male cifre. Za Ljajića, na sudu, 600 hiljada, Levijatis... Pa, Serđo Berti, tužba od 500 hiljada! Zato sam nedavno, elaborirajući prelazak Milenkovića u Fjorentinu, rekao da je to najveći transfer, jednostavno, sve ostaje klubu. Nema da negde ode 30 odsto, daje se samo zakonski procenat menadžerima i, to je tô“, naglasio je Vazura.

Partizan je trenutno “blokiran“ jer još nisu stigle pare od Fiorentine, koja je za 5,1 milion evra kupila mladog Milenkovića.

“Trenutno imamo finansijski vakuum dok ne stignu novci od Fjorentine, međutim, neće da bude problema, isplatićemo sve obaveze do kraja prvenstva. Danas smo isplatili platu zaposlenima. Imamo plan kako da im smanjimo i dugove prouzrokovane kašnjenjem, razgovarali smo: plan je da napravimo reprogram, povećamo plate za taj iznos, isplatimo sve u narednih godinu“, rekao je Vazura.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić takođe je naglasio da su klubu stigli neplanirani izdaci, za koje klub nije ni znao da postoje.

“Stiglo je na red plaćanje velikih obaveza, za neke od njih nismo ni zanli, niti su mogle da se ustanove nalazom revizora. Jednostavno, postoji stravičan javašluk: pojedini dokumenti su naknadno isplivali na površinu“, kazao je Vučelić.

Posle polučasovne sednice na koktelu organizovanom u “Zemunelu“ Vazura se družio sa Partizanovim poslanicima: Ivanom Ćurkovićem, Žarkom Zečevićem, Brankom Rašovićem i ostalima.

"Konačno mirna Skupština. Prisustvovalo joj je 39 delegata, dvojica nisu mogla da dođu zbog bolesti. Nadam se da su prošlogodišnje ružne cene prošlost i da više nikad neće da se ponove“, rekao je Vazura po završetku sednice.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar