Zvezda pušta trojicu stranaca: Zasitili su se!

"Velika verovatnoća postoji da prodamo Donalda, Le Taleka i Ruiza", najavljuje Zvezdan Terzić i objašnjava zašto je tako.

Fudbal 25.04.2017 | 17:00
Zvezda pušta trojicu stranaca: Zasitili su se!
Rukovodstvo srpskog fudbala donelo je nedavno odluku da broj stranaca u Superligi bude smanjen sa šest na četiri. Takva odluka najviše je pogodila Crvenu zvezdu, koja će morati da reaguje prodajom.

Iako je šampionska trka u punom jeku, generalni direktor Zvezdan Terzić najavio je da su minimalne šanse da Mičel Donald, Damijel Le Talek i Džon Ruiz i naredne sezone nose crveno-beli dres.

"Velika verovatnoća postoji da prodamo i Donalda i Le Taleka i Ruiza. Kanga, Boaći i Frimpong sigurno ostaju, s tim da Frimpong može da dobije državljanstvo. To znači da imamo prostora za dva stranca. Videćemo. Problem je što mi moramo da dovedemo igrače iz naš lige. One najbolje traže i stranci, a mi sa njima ne možemo da se borimo finansijski. Nama su najjeftiniji stranci. Ali mi hoćemo kvalitetnog, koji je slobodan i spreman da dođe u Zvezdu, koja je 10 godina sve žive lagala i napravila negativan imidž na evropskom tržištu", objasnio je Terzić u razgovoru sa novinarima na stadionu Rajko Mitić.

Pored toga što je rekao da postoje konkretne ponude za nekadašnji tandem ruske Mordovije, Donalda i Le Taleka, Terzić je naveo još jedan razlog zašto će se baš pomenuta trojica naći na transfer listi.

"Zasićeni su. Božović mi je rekao veliku istinu - ne treba strance zadržavati duže od godinu dana, kad već dođe do zasićenosti. Njih drži euforija, želja da se osvoji titula, jer malo ko od njih je osvajao titulu. Već druge godine dođe do zasićenja... Nisam mislio da ih prodajemo pre 31. avgusta, ali videćemo kako će situacija da se odvija. Oni imaju pravo da igraju u kvalifikacijama, tamo nema limita stranaca".

Terzić je rekao i da će razgovor sa trenerom Miodragom Božovićem po završetku sezone biti obavljen samo ukoliko on to bude tražio.

"Božović ima uovor do 2018. godine i nije tema njegov odolazak ili ostanak. Finale Kupa je 27. maja, a 28, maja možemo da pričamo sa Božovićem i da vidimo njegove planove, koji mogu biti drugačiji od ugovora. U ovom momentu ne razmišljamo o tome".

Imao je, ipak, zamerku na izdanje u 154. "večitom derbiju" sa Partizanom.

"Jedna stvar je nezadovoljstvo suđenjem u derbiju, a druga stvar je što sam razočaran igrom. Igrali smo slabo, nije ovo prvi put da tako odigramo. U poslednjih šest derbija, dva puta je Zvezda pobedila, dva puta je bilo nerešeno i dva puta je izgubila. Međutim, oni su u završnicama bili bolji, ali Zvezda ih je častila. Moramo da igramo agresivnije, ofanzivnije, drsko, borbeno, a to nismo imali u poslednja tri derbija", kritikovao je direktor crveno-belih.

Iako je u prilici da odbrani titulu, Crvena zvezda ne igra ubedljivo kao prošle sezone. Otud ponovo strepnja navijača pred evropske izazove.

"Probaćemo da uđemo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. To nema cenu. I zbog finansijskog benefita i zbog vraćanja poverenja u klub. Vidim da nam ne veruju, ali ćemo sredinom juna na Skupštini izneti sve cifre, izveštaje revizora UEFA. Njih ne možete da lažete", pokušao je Terzić da ublaži situaciju, a zatim i sam priznao:

"Zvezda, kao i ostali klubovi sa ovih prostra, može da uđe u Ligu šampiona ili Ligu Evrope uz sreću i splet okolnosti i nadam se da je vreme da nas pogleda sreća. Ko god kaže da ne igraju pare nego emocija, ljubav i veština, taj priča gluposti. Znate već da moramo da prodajemo najbolje. One koji su dali 60 golova ukupno i 40 asistencija. I da li je onda primereno tražiti Ligu šampiona? Pa ko to ima pravo da traži", upitao je, ali i najavio:

"Sigurno ćemo napasti evropska takmičenja. Vredi rizikovati".

Kada gleda u budućnost, Zvezdan Terzić kaže da vidi pozitivnu sliku kluba.

"Imamo zdrav klub koji ima ozbiljnu perspektivu, koji je smanjio dug, treću godinu ima pozitivan finansijski izveštaj. Struktura duga ne sprečava funkcionisanje kluba, što je najvažnije. Doveli smo u kategoriju omladinaca i kadeta sve najkvalitetnije što je moglo da se dovede iz Srbije. Imamo pravo bogatstvo. Sledeće sezone ćemo da stanemo ozbiljno iza forsiranja dece iz Zvezdine škole. Imaće veću minutažu i Račić i Adžić i Vučićević i Jug Stanojev. Zvezda će od ove dece prihodovati između 25 i 30 miliona evra. Zvezda će za dve, tri godine biti spremna za ozbiljene evropske izazove".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar