Red Bul priprema bum za Barselonu!

Ekipa Ditriha Matešica spremna je da se na VN Španije pojavi sa novom šasijom koja bi mogla da uleti u centar klinča u kom se nalaze Ferari i Mercedes.

Ostali sportovi 25.04.2017 | 22:20
Red Bul priprema bum za Barselonu!
Nova šasija je i nova nada za Red Bulove takmičare. Iz ekipe Ditriha Matešica s tim u vezi stiže najava da tim za Barselonu planira  znatno poboljšanje, odnosno redefinisan balans svoje i onako solidne šasije.

U ekipi su se odlučili na ovaj potez jer smatraju da Red Bul nije uspeo da se dovoljno prilagodi novim pravilima pošto njihov zaostatak u šampionatu konstruktora trenutno iznosi 55 bodova u odnosu na vodeći Ferari.

“Mi znamo da imamo dva problema! Reno ima problem sa pouzdanošću što ih je usporilo na polju razvoja motora, a mi nismo isporučili šasiju kakvu smo trebali”, rekao je Helmut Marko, uz najavu da Red Bul nema nameru da se preda i stihijski nastavi sezonu.

“Svi radimo noć i dan kako bi rešili sve probleme. Optimistični smo i verujem da u Barseloni možemo napraviti veliki korak. Za VN Španije očekujemo i novu šasiju. Sa druge strane Reno planira nešto novo tek za VN Kanade”, zaključio je Helmut Marko priču o Red Bulovom ambicioznom planu za ulazak u blisku borbu sa trenutno najjačim ekipama.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar