NBA plej-of: Klivlend i Hjuston prošli dalje!

Preokret Hjustona u finišu meča za 3-1! Košarkaši Hjustona savladali su Oklahomu u četvrtoj utakmici, pa će se u Teksasu odlučiti ko prolazi dalje.  Košarkaši Klivlenda prvi su prošli prvu rundu plej-ofa NBA lige, pošto su pobedili Indijanu i u četvrtoj utakmici serije.

Košarka 24.04.2017 | 07:45
NBA plej-of: Klivlend i Hjuston prošli dalje!
Klivlend je kao gost pobedio Indijanu sa 106:102 i tako prošao dalje sa 4:0 u pobedama.

Indijana je imala veliku šansu da pobedi u četvrtoj utakmici, pošto je u poslednjoj četvrtini nadoknadila 12 poena zaostatka i minut i po pre kraja vodila sa 102:100.

Najbolji igrač Klivlenda Lebron Džejms je dao trojku za novo vođstvo, potom je Kajl Korver pogodio oba slobodna bacanja, a Pol Džordž je promašio šut za produžetak.

Džejms je nastavio sa odličnim igrama i sa 33 poena je vodio svoj tim. Sledio ga je Kajri Irving sa 28, dok je Deron Vilijams postigao 14, bez promašaja iz igre.

Džordž, najbolji igrač Indijane, je potpuno podbacio, pošto je postigao samo 15 poena. Najefikasniji u tom timu bio je Majls Tarner sa 20.

Protivnik u polufinalu Istočne konferencije NBA lige Klivlendu će biti pobednik duela između Toronta i Milvokija, u kom je 2:2 u pobedama.

Preokret Hjustona u finišu meča za 3-1! Košarkaši Hjustona savladali su Oklahomu u četvrtoj utakmici, pa će se u Teksasu odlučiti ko prolazi dalje.

Tandersi su vodili tokom cele utakmice, ali su Roketsi uspeli da u finišu meča preokrenu rezultat za 3-1 u pobedama.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nene sa 28 poena i deset skokova, a pratili su ga Gordon i Viljams koji su dodali po 18. Džejms Harden je utakmicu završio sa 16 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Rasel Vestbruk, koji je već na poluvremenu upisao tripl-dabl meč je završio sa 35 poena, 14 asistencija i 14 skokova. Pored njega, u Oklahomi su se istakli Adams sa 18 i Oladipo sa 15 poena.

Roketsi su posle sjajne role Rasela Vestbruka na odmor otišli sa sedam ponea prednosti, i u trećem kvartalu izabranici Bilija Donovana nastavili su u istom ritmu i stekli najveću prednost kada su vodila sa +14.

Međutim gosti su se probudili pred kraj te deonice i spustili prednost rivala na četiri poena zaostatka, da bi na startu poslednje deonice preokrenuli rezultat i do kraja meča održavali prednost.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar