Slijepi mladić istrčao trku

Glavne ulice Sarajeva jutros su bile poligon za stotine trkača koji su uzeli učešće u trci" Deksalgin 5k Spring Run", a među njima je bio i Mustafa Mehić, odnosno "Mujče" kako ga mnogi zovu, prva slepa osoba u BiH koja je prošle godine istrčala sarajevski polumaraton.

Bosna i Hercegovina 23.04.2017 | 15:28
Slijepi mladić istrčao trku
Mujče (21) je, uz pomoć trenera Tomislava Cvitanušića, pet kilometara pretrčao za otprilike pola sata i nije zaostajao značajno za onima koji su među prvima došli do cilja.

U toku trčanja Mujče i njegov trener koristili su konopac dužine nekoliko desetina centimetara, koji im pomaže da održe lakšu komunikaciju i uz pomoć kojeg drže svoju stranu staze.

Za njega je današnja trka, prva zvanična posle polumaratona bila, kako i sam kaže, lagana ali je u njemu probudila lep osećaj, prenosi Anadolija.

Uskoro će početi aktivno trenirati i skok udalj, a u tom sportu će mu pomoći trener kojeg je nedavno upoznao.

"Našli smo trenera.Videćemo šta ćemo dalje raditi, dok se malo uputimo. To kod nas nije toliko aktuelno za paraolimpijce. Po svemu sudeći trebao bih se početi aktivno baviti", kazao je za Anadoliju Mustafa Mehić.

Javnost je za Mustafu prvi put čula prošle godine kada je, uz pomoć trenera Tomislava Cvitanušića, postao prva slepa osoba u BiH koja je istrčila polumaraton, a njihova velika sportska i ljudska priča odjeknula je širom regiona i dotaknula i inspirisala mnoge.

Ovaj student druge godine Pravnog fakulteta se uprkos brojnim obavezama trudi da redovno vežba, priprema se i za svoj drugi sarajevski polumaratom, i svima poručuje da prate svoje snove, ostanu istrajni u tome jer se, kako kaže, trud i rad uvek isplate.

(Anadolija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bravo!

23.04.2017 22:44

Topao pozdrav od nekog koji shvata to sve. Cestitke treneru. Mozda bi trebali pogledati Runkeeper u Play Google. Momak je talenat i moze da se takmici i sa onim sto vide samo mu treba tehnicka pomoc.

ODGOVORITE