RUS: Bane odgovorio na kritike GOLOM i ušao u istoriju!

Kapiten srpske reprezentacije postigao svoj prvi gol u dresu Zenita, prvi u istoriji na novom stadionu u Sankt Peterburgu.  Utera ga Bane! Šta je sad, navijači Zenita? Tri crvena, Pavljučenko hteo da bije sudiju! Ural pao u završnici - 2:0.

Fudbal 22.04.2017 | 20:10
RUS: Bane odgovorio na kritike GOLOM i ušao u istoriju!
Fudbaleri Zenita ostali su u trci za drugo mesto ruske Premijer lige i plasman u kvalifikacije Lige šampiona, pošto su savladali Ural 2:0 u 24. kolu.

Ekipa iz Sankt Peterburga do pobede je došla golovima tek u finišu, a prvi je postigao kapiten srpske reprezentacije, Branislav Ivanović.

Naš defanzivac odlično se ubacio na prvu stativu u 86. minutu posle centaršuta iz prekida i udarcem glavom savladao protivničkog golmana.

Bio je to najbolji način da Bane odgovori na kritike koje stižu poslednjih dana od navijača Zenita zbog nešto slabijih partija po dolasku u klub iz Čelsija. Ivanović se ovim pogotkom, takođe, upisao u klupsku istoriju, pošto je to bio prvi gol postignut na novom stadionu u Sankt Peterburgu - "Kristovskij" ili, popularnije, "Zenit areni".

Vređali su navijači Zenita Branislava Ivanovića, pisali prethodnih dana po forumima kako Srbin nije pojačanje za njihov klub, nije im se dopao na početku drugog mandata u Rusiji, a onda je kapiten naše reprezentacije odgovorio golom. I to golom kojim je tim iz Sankt Peterburga načeo žilavi Ural i tek u neizvesnoj završnici slomio otpor gostiju, za slavlje u prvom susretu subotnjeg programa 24. kola tamošnje Premijer lige - 2:0.

Ivanović je u 86. minutu sačekao centaršut Krišita iz skraćenog kornera i na prvoj stativi ugrurao u mrežu i loptu i golmana Zabolotnija. Na taj način srušen je defanzivni zid Urala, koji je, kao planina, odolevao napadima Zenita. Nema ko nije pucao ka golu gostiju, pokušavali su Dani, Dzujba, Đulijano, Kokorin, da bi na kraju je Bane, kao nekad u Čelsiju, sprečio još jedan kiks ekipe Mirčee Lučeskua.

Bio je to prvi Ivanovićev pogodak otkako je stigao u Zenit. Prvi posle 21. januara, kad je za londonske Plavce pogodio u meču FA kupa protiv Brentforda. I to baš na dan kad ga je pre ravno četiri godine Luis Suarez ugrizao u velikom derbiju sa Liverpulom.

A danas su Zenitove fudbalere, kao besni psi, "grizli" gosti iz Urala. Meč su završili čak sa tri isključenja. Prvi crveni karton zaradio je Rumun Bikvalfi u 61. minutu zbog oštrog starta (drugi žuti), posle čega je vremešni Roman Pavljulčenko izgubio živce, napao sudiju (jurio ga terenom, saigrači morali da ga smiriju) pa je i on morao pod tuš, da bi Roman Emeljanov u 86. zaradio drugu javnu opomenu i omogućio frnacuskom rezervisti Molu da u nadoknadi lakše postavi konačan rezultat.

Nekadašnji štoperi Partizana i Vojvodine, Gregor Balažic i Dominig Dinga, odigrali su po 90 minuta u dresu Urala.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar