Neke izjave su samo puste želje

Premijer i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjave vezane za ujedinjenje Albanije i Kosova ostaju samo u domenu želja.

Srbija 20.04.2017 | 15:13
Neke izjave su samo puste želje
Vučić je zamolio njihove protagoniste da ne izlaze u javnost sa takvim izjavama, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu.

"Mi ih molimo, ponavljam, molimo da sa takvim izjavama, ma šta mislili, ne izlaze u javnost jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu niti stvaranju atmosfere saradnje i zajedničkog rada na važnim projektima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nakon sastanka sa predstavnicima fabrika odbrambene industrije.

Vučić je dodao i da je svima jasno da se to neće dogoditi bez obzira na nečije želje.

Premijer Srbije je pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na te izjave i ocijenio da bi, kada bi on izjavio da svi Srbi treba da žive u istoj državi, vjerovatno bio okačen u Briselu na jarbol, umjesto neke od zastava koje tamo više.

Vučić je rekao da Vlada Srbije ne želi nikoga da vrijeđa i ne izjavljuje ništa slično, jer razmišlja isključivo o dobroj i uspješnoj ekonomiji i boljem životnom standardu građana.

"Upravo je tema rasta našeg bruto-društvenog proizvoda bila dominantna na sednici Vlade, kojoj su prisustvovali predstavnici Svetske banke. Kako da se privredni rast uveća i jedna od stvari, od mera kojom nismo bili zadovoljni, su naša kapitalna ulaganja. Ne uslovi koje obezbeđujemo, jer je to sada mnogo bolje nego pre, već trošenje novca da bude veće od strane države. I da bude pametnije potrošeno na takav način da se vrati kroz veća primanja radnika i veće profite fabrika", rekao je Vučić.

Predsjednik Kosova Hašim Tači i premijer Albanije Edi Rama najavili su prethodnih dana da bi bilo dobro da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije, odnosno da svi Albanci regiona žive u jednoj državi, ako izblijedi evropska perspektiva Zapadnog Balkana.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Leko

20.04.2017 13:51

Izjava Tacija je nemoguca bez rata kao i izjava dodika o secesije RS iz BiH bez rata ista g....

ODGOVORITE
Name

Koji Rat

20.04.2017 16:37

Ovde samo moze doci do tuce i krkanluka,ratove vode ozbiljne drzave.

Name

sudija

20.04.2017 14:22

Halo Vučiču pa takve izjave dade Nioklič u BL za 9 januarŠto tada nisi ništa komentarisao?????????

ODGOVORITE
Name

re.SUDIJA

20.04.2017 18:49

ONA STARA. STO SE PRICA IL JE BILO IL CE BITI.

Name

rodjo

21.04.2017 20:28

Nadam se da ce imati strpljenja,dok im ne izgradis Auto-put od Nisa do Tirane???

ODGOVORITE