Kao stvoren za Dortmund: Brz i zna sve sa loptom...!

Samo što Porto traži 50. 000. 000! Naravno, neće toliko dobiti.

Fudbal 23.04.2017 | 11:30
Kao stvoren za Dortmund: Brz i zna sve sa loptom...!
Igrač po ukusu Borusije. Tiražni Bild, tradicionalno dobro upućen u zbivanja na transfer pijaci, javlja da su se u Dortmundu namerili na Hezusa “Tekatita“ Koronu, 24-godišnje desno krilo koje je ove sezone među najstandardnijim igračima Porta.

Problem je samo cena, pošto je Porto, kada je avgusta 2015. iz Tventea dovodio Meksikanca za 10.500.000 evra, zacepio pomalo nerealnu klauzulu o visini obeštećenja od 50.000.000 evra.

Naravno, portugalski klubovi to uglavnom rade kako bi se osigurali da ne ostanu bez kvalitetnih igrača za male pare. Pa ako se baš ispostavi da su uboli bingo onda još bolje. Korona nije baš igrač od 50.000.000.

Ali jeste igrač koji pravi razliku na terenu i koji se barem na prvi pogled savršeno uklapa u koncepciju Tomasa Tuhela. Brz je, tehnički izuzetno potkovan, bez sumnje jedan od najboljih driblera u svetu fudbala.

Marko Rojs, Pjer-Emerik Obamejan, Usman Dembele, Kristijan Pulišić, pa Tekatito Korona? Dar za oči, mada bi dolazak ovog poslednjeg mogao da znači i odlazak nekog od starosedelaca. Jer na terenu jednostavno nema mesta za ovoliko ofanzivnih igrača u istom trenutku, a pitanje je da li bi bilo ko od njih bio spreman za klupu.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar