O životnim pitanjima u parlamentima

Član Predsjedništva BIH i lider HDZ BIH Dragan Čović najavio je da će nakon sutrašnje odluke Hrvatskog narodnog sabora, u narednih 15 dana biti pokrenute aktivnost u parlamentima na svim nivoima u BiH da bi se živjelo bolje. Dodao je da zastoji zadnjih godinu dana u funkcioniranju partnerstva trebaju biti prevaziđeni.

Bosna i Hercegovina 17.04.2017 | 15:33
O životnim pitanjima u parlamentima
"Ja sam vječitit optimista. Učinit ću sve sa svoje strane da zaštitim dostojanstvo čovjeka u BiH, da osiguram apsolutnu jednakopravnost Hrvata, Bošnjaka i Srba na svakom koraku BiH i da se u BiH živi bolje", kaže Čović.
 
Dodaje da će se u narednih 15 dana intenzivirati stvari oko izbornog zakona, ali i drugih tema na svim nivoima.

Na pitanje da li postoji minimun dogovora s partnerima vezano za izborni zakon, prvenstveno sa SDA, Čović je odgovorio da su se dogovarali godinu i po dana pričajući kako su se dogovorili oko Mostara, pa nije bilo izbora.
 
"Pa bi sada trebali govoriti kako smo se dogovorili oko odluka Ustavnog suda BiH kada je u pitanju konstitutivnost naroda što znači domovi naroda, članovi Predsjedništva. Imali smo jedan zavidan nivo dogovora, a onda smo počeli demantovati da smo se dogovarali. Da se više ne bi lagali i iznosili različite stavove u javnosti u parlamentu ćemo pričati o tome", rekao je Čović.
 
On je za kraj kazao da ne postoji nikakvo ucjenjivanje, ali da je jedina ucjena koju HDZ stavlja na teret svima ta da se odluke donose odmah, a ne za 6 ili 12 mjeseci.

(Vijesti)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

simo

17.04.2017 13:40

Da nešto znaš uradio bi za ovih 20 godina nešto ne samo ti već i ostali koji vladaju preko 20 godina samo vas treba smijeniti da država počne napredovati lijepa vam vlast a još ljepša primanja.

ODGOVORITE
Name

re Simo

17.04.2017 17:41

Moj Simo ovaj Čovic treba da bude nazvana pravim imenom DžUKELA. On VILU vrijednosti 7,5 miliona uknjižio na punca koi ima penziju od 480 km i kaze javno nije to moje to je imovina punca

Name

dzoni

17.04.2017 13:41

Lazes dzukac tebe i takve samo pljacka zanima!svi mi se gadite!!!

ODGOVORITE
Name

re

17.04.2017 17:51

Čovic je kurbla za lopovluk Tako ugladjen a izlizan LOPOV.

Name

Uh

17.04.2017 13:45

Covic ima vikendicu pola HDZ moze stati u nju.To je rezultat pregovaranja. Cova ne pali taktika providna kako mi se cini Komsic opet dolazi.

ODGOVORITE
Name

balvan

17.04.2017 13:52

Nema Bošnjaka koji želi sa tobom dogovor svi znamo ko si i šta si.

ODGOVORITE
Name

Kiki

18.04.2017 16:40

Tacno tako. Koja gora Ivane.

Name

BOBA

17.04.2017 13:56

ŽIVOT ĆEBITI BOLJI KAD VAS SVE KOJE GLEDAMO DVADESET GODINA POHAPSE I ODUZMU IMOVINU MILIJARDISKU UVJEK SAM SE PITALA POSLIJE RATA I ZGARIŠTA KAD JE POJAM BIO BICIKLO ODKUD TOLIKI TRŽNI CENTRI TO NIKO NE MOŽE ZARADITI NIKAD NIKO NE ZNA GDJE SU PARE KOJE SU STIGLE U BIH TO JE TO BITNO JE ZAPOSLITI RADNIKE ZA ČETRISTO MARAKA KO JE DAO ZEMLJU ZA GRADNJU KO SU VLASNICI OTKUD PARE I TAKO DALJE I TAKO ŠIRE.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

17.04.2017 14:55

Dragan Čović je za sve Srbe u BiH potpuno prihvatljiv i korektan,može da priča ko šta hoće,ali do sada je bio OK i pošteno je pomogao kolko je mogo čak i RS-oj. Trebali bi mi Srbi sa HDZ-om postići kakav takav načelni dogovor u BiH i prvo što bi trebalo je reformisati ustavni sud BiH tj. da budu:2 Bošnjaka,2 Hrvata i 2 Srbina i oterati sve strance iz suda.Čović je sada jedan od najsposobnijih političara u BiH i u HDZ-u.Recimo istinu,zar ne???Hrvati u BiH,obično stanovništvo nas Srbe u BiH gotive i prihvataju nas širom BiH,a pre nije bilo tako.Sa Hrvatima treba sarađivati u BiH i rešićemo zajednički sva otvorena pitanja između naša dva naroda i Herceg Bosne kojih u suštini veoma malo ima. Može i prijateljska u fudbalu(nogometu): Republika Srpska-Herceg Bosna,ako Hrvati pristanu na to?Širimo prijateljstvo,a ne mržnju.

ODGOVORITE
Name

Knjin, i Srb, i Lička Kaldrma

17.04.2017 18:09

A šta sa Srbima u 'Rvatskoj. kad će im u Ustavu biti vraćen status naroda? Kad će oni dobiti svoj entitet? Zalaže li se Dragan za to, Dragutine?

Name

re dragutin

17.04.2017 19:51

Ti bi po oluji igro fudbala.

Name

Roki

18.04.2017 07:44

Dragutine ,bas si dobio Drva jeftino od Hrvata??

Name

za dragutina

18.04.2017 16:02

Stvarno je Dragan Covic dobar za vas srbe samo neki dan oni njegovi HDZ-ovci sve saobracajne znake od Mostara prema Capljini sve gdje je stajalo CIRILICA izfarbase sprejom jedan farba a drugi snima kamerom.Kazu koliko vas vole nemogu ni CIRILICU da gledaju na tablama saobracajnim tako vas voli cova.

Name

ko je to HNS

18.04.2017 12:37

To je HDZ i Drgan Covic.ko je to legitimni hrvat. To je Dragan covic..Ko su hrvati pravi...SAMO ONI KOJI SU U.HDZ-u...za koga treba mijenjati izborni zakon.....samo za dragana covica....Sta treba unijeti u izborni zakon......Samo da moze Dragan Covic biti izabran za presjednika hrvata i Niko vise za sva vremena....niti jedan hrvat drugi......Poznajeli iko ovakav sistem igdje na planeti da kaze.

ODGOVORITE