Sutra izjašnjavanje o krivici

Generalni sekretar SDA Amir Zukić i još osam lica koja optužnica tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa nezakonitim zapošljavanjem u "Elektroprivredi BiH", trebalo bi sutra da se izjasne o krivici pred sarajevskim Opštinskim sudom.

Bosna i Hercegovina 16.04.2017 | 10:57
Sutra izjašnjavanje o krivici
Iz Opštinskog suda u Sarajevu najavljeno je da je početak ročišta zakazan za 10.00 časova.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku, te Ramiza Karavdića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, kao i protivzakonito posredovanje.

Osim toga, Zukić se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Eseda DŽananovića ista optužnica tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, a Seida Fazlagića za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Zukić i Bibić se, prema navodima Tužilaštva, terete da su 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, kao i Karavdić, te pronalazili lica koja su spremna da daju novac za zaposlenje u "Elektroprivredi BiH".

Nakon toga, koristeći svoj uticaj preko Džananovića, Zukić je realizovao nezakonita zapošljavanja u "Elektroprivredi BiH".

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar