Oblačno vrijeme sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i svježije u odnosu na prethodne dane.

Bosna i Hercegovina 16.04.2017 | 10:48
Oblačno vrijeme sa kišom
Јače padavine očekuju se na sjeveru, a u ostalim krajevima slaba kiša.

Sredinom dana padavine postepeno će jačati od jugozapada do istoka, a popodne će jačih pljuskova sa grmljavinom biti na jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša će popodne slabiti i postepeno prestati da pada, a uveče i tokom noći biće suvo u većini predjela. Slabe kiše jedino će ponegdje biti jugu i zapadu.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Na jugu će u prvom dijelu dana duvati umjeren jugo, a popodne umjeren sjeverni vjetar.

Dnevna temperatura vazduha biće od 12 do 18 stepeni Celzijusovih, dok će popodne uslijediti postepeno zahlađenje.

U Srpskoj i FBiH jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 9.00 časova: Kalinovik pet stepeni, Čajniče i Čemerno šest, Mrakovica i Nevesinje sedam, Kneževo, Rudo, Sokolac i Han Pijesak osam, Sarajevo, Manjača, Istočno Sarajevo, Gacko, Bileća i Šipovo devet, Čelinac, Mrkonjić Grad, Foča i Krupa na Uni 10, Banjaluka, Bijeljina, Tuzla, Kotor Varoš, Ribnik, Novi Grad, Prijedor, Srbac i Srebrenica 11, Doboj, Zenica, Višegrad i Zvornik 12, Trebinje i Neum 13 stepeni Celzijusovih.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar