Vučić za Vaskrs sa vojnicima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros pripadnike 250. raketne brigade u kasarni "Narodni heroj major Milan Tepić" u Jakovu, čestitao im Vaskrs i zahvalio na budnosti i ljubavi prema domovini.

Srbija 16.04.2017 | 10:39
Vučić za Vaskrs sa vojnicima
Premijer je, u pratnji ministra odbrane Zorana Đorđevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, doručkovao s vojnicima sistema protivvazdušne odbrane.

Potom su se, u skladu sa tradicijom, tucali jajima sa vojnicima, a pobednik je bio general Diković.

U takmičenju u tucanju jajima Vučić je pobedio Đorđevića, a Diković premijera.



Vučić je Uskrs četistao vojnicima i njihovim porodicama, Vojsci Srbije, ali i građanima uz želju da uvek imamo mir, ali i da uvek budno čuvaju naše nebo i sigurnost građana.

"Hvala vam što radite uvek i kada su praznici, i hvala vam na ljubavi prema domovini", rekao je Vučić.

On je vojnicima poručio da će, pored, modernizacije vojske, nabavke naoružanja i novih uniformi, gledati da njihova primanja budu veća.

Pripadnici 250. raketne brigade uručili su premijeru poklon u znak sećanja na uskršnju posetu, a on je uzvratio rečima da se nada da će uskoro moći njima da pokloni "nešto čime će biti srećni i zadovoljni".



Pre zajedničkog doručka, Vučić je obišao kasarnu, a u kratkoj vežbi vojnici su pokazali spremnost i opremljenost brigade.

Premijer je istakao da će država nastaviti da ulaže u modernizaciju vojske i jačanje namenske industrije, i najavio u toku ove godine povećanje broja vojnika, kao i plate za pripadnike Vojske Srbije. 

Vučić je, nakon susreta sa vojnicima, ponovio u razgovoru sa novinarima da bi namenska industrija trebalo da bude motor u razvoju naše ekonomije, zapošljavanja ljudi, ali i da obezbedi dalju modernizaciju i unapređenje naših oružanih snaga.

Premijer je istakao da će u kragujevačku "Zastavu" biti uloženo najviše novca, da investicije neće zaobići ni "Milan Blagojević" u Lučanima, ali i da je potrebno da se što pre završi fabrika u Uzićima, da se reši pitanje fabrike žiroskopa "Teleoptik".

"Mislim da tu leži naša velika šansa da se razvijamo, unapređujemo i ubrzamo rast naše ekonomije, ali i naših vojnih snaga", objasnio je premijer. 

Vučić: Ponosan sam na Vojsku Srbije  

Ukazao je na nedavne vežbe u Nikincima gde se Lazar perfektno pokazao, a da je sada i Nora na posebnim ispitivanjima.

Plan je da Vojska Srbije dobije 18 Nora u svom sistemu odbrane.

"Sve što nismo radili decenijama, sada radimo. Godinama smo terani da uništavamo naše Strele, pa sam se pitao čime da oborimo neprijateljski helikopter. Hvalili smo se kako dobijamo 250 dolara za uništenu Strelu. Sada obnavljamo resurse, Strele obnavljamo zoljama", kazao je on.

To, kako ističe zahteva odgovornost i posvećenost u našem radu. 

Kada je reč o 250. raketnoj brigadi Vučić je rekao da je ponosan na Vojsku Srbije, i na to što je tehnika u toj brigadi ispravna čak 98 odsto.

"Videli ste modernizovane radarske sisteme. Ovo je jedini sistem koji na ovim prostorima može da hvata nevidljive avione. Da smo imali ovaj modernizovani sistem 1999. verovatno bismo više neprijateljskih aviona mogli da oborimo", rekao je Vučić.

Dodaje da je bilo reči i o daljoj modernizaciji ratnog vazuhoplovstva i PVO, koja bi, kako je konstatovao, značila sigurno nebo nad Srbijom, slobodu za građane Srbije, nezavisnost naše zemlje u unutrašnjem i spoljnopolitičkom delovanju.

Kada je reč o platama za pripadnike, VS Vučić je rekao da je plan ove godine da budu povećane, ne linearno, već vojnicima i podoficirima. 

"Ove godine smo za 500 vojnika uvećali broj u našoj armiji. U septembru će biti još 300 vojnika više od brojnog stanja, a planiramo i novih 500 za sledeću godinu. Time ćemo da uvećamo brojno stanje naše armije", rekao je Vučić.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

RAJNA

16.04.2017 10:06

Pa zna On gdje je dobra meza. Probrat će , On, treba da bude od ruže, tako On najviše voli .

ODGOVORITE
Name

hajde Rajna

16.04.2017 10:30

Da se potucamo

Name

RAJNA

16.04.2017 11:17

Mislim da nismo istog sex-opredjeljena , pa je tucanje i pored vaše ponude neprovodljivo. Nudite onima koji su sa vama kompatibilni.

Name

maja

16.04.2017 12:19

Evo nisam pametna, ali zar nije malo neprimereno postrojavati vojsku u farmericama?

ODGOVORITE
Name

GMM

17.04.2017 12:48

On misli da je najpametniji, a nije se to zapitao. :)