Pjongjang lansirao raketu

Sjeverna Koreja lansirala je u subotu raketu u blizini Sinpa, na svojoj istočnoj obali, a raketa je eksplodirala gotovo odmah nakon što je lansirana, izjavio je portparol Pacifičke komande SAD Dejv Benem.

Svijet 16.04.2017 | 10:28
Pjongjang lansirao raketu
Pacifička komanda SAD detektovala je i ispratila ono za šta ocjenjuje da je lansiranje sjevernokorejske balističke rakete u subotu 11:21 sati po havajskom vremenu, odnosno u 21:21 sati po griničkom vremenu, rekao je Benem, koji je i komandant američke mornarice, prenosi danas Rojters.

"Raketa je eksplodirala skoro odmah nakon lansiranja. Još procjenjujemo o kom tipu rakete je riječ", naveo je američki vojni portparol.

Severna Koreja obilježila je juče 105. godina od rođenja svog osnivača Kim il-Sunga vojnom paradom u Pjongjangu, u trenutku kada rastu napetosti u regionu zbog nuklearnih i raketnih programa te zemlje.

Tokom parade Sjeverna Koreja predstavila je, kako se čini i novu interkontinentalnu balističku raketu (IBCM).

Vojska Sjeverne Koreje zapretila je u petak da će "nemilosrdno opustoštiti" SAD ukoliko odluče da napadnu tu zemlju.

Prethodno je američka televizija En-Bi-Si njuz, pozivajući se na upućene obavještajne američke zvaničnike, objavila da su SAD spremne da pokrenu preventivni udar konvencionalnim naoružanjem na Sjevernu Koreju ukoliko dođe do još jednog nuklearnog testa.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Karadoz

16.04.2017 08:35

Ne kontate vjesto napravljenu igranku. Ameri prijetili S. Koreji napadom ako nesto testira, da nisu testirali pokazali bi da se plase pa su zato neuspjesno testirali i sad kako Amer da ih napadne.. Svi pobjednici

ODGOVORITE
Name

Kupus

16.04.2017 09:29

Treba korea zaprijetiti da ce ih napasti ako oni u americi nesto testiraju.Koji bezobrazluk.Kod svoje kuce da im neko nesto zabrani. Dokaz da za amere nisu svi ljudi isti.To su oni isti sto sire demokratiju.J... ih Izrael isti su.

ODGOVORITE
Name

Brle

16.04.2017 10:49

Eh da ih hoce napasti, pa da vidimo sta ce biti. Vjerujem da bi mnogo nestalo i Koreanaca i Amerikanaca. Ima ih brate mnogo.

ODGOVORITE