Radnici u teškom stanju

Dvojica radnika, 27-godišnjak i 44-godišnjak koji su juče u eksploziji silosa u Sjevernoj luci u splitskom Vranjicu zadobili teške i po život opasne opekotine zbog čega su smješteni na Jedinicu intezivnog liječenja KBC Split i dalje su u teškom stanju, a rukovođenje uviđajem preuzelo je Državno tužilaštvo.

Region 15.04.2017 | 15:51
Radnici u teškom stanju
Kako Hina saznaje od upravnika KBC Split Ive Jurića, obojica muškaraca juče su odmah nakon što su dovedeni u bolnicu operisani i nakon toga smješteni na intenzivno liječenje.

"Obojica pacijenata su u teškom stanju, a liječnici se bore za njihov život. Operacija je dobro prošla, ali je problem što se radi o jako teškim i ozbiljnim povredama koje im ugrožavaju život", kratko je rekao upravnik Jurić.

Radnici su nastradali u petak oko podneva kada je eksplodirao silos u Sjevernoj luci, a, osim njih, još su tri radnika zadobila lakše tjelesne povrede od kojih je jedan otpušten iz bolnice na kućnu njegu.

Juče su nakon eksplozije i sanacije mjesta događaja na teren izašli inspektori zaštite na radu i policija koja obavlja uviđaj. Kako se nezvanično saznaje, uviđaj bi mogao potrajati do ponedjeljka.

Danas će u silosu svoj posao obaviti djelatnici Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba.

Za sada još uvijek nema službenih potvrda o uzroku eksplozije.

(Agencije/Index.hr)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gle

15.04.2017 17:12

Ma kakvi u losem laz laz.... Nama je dobro dobro..... Dobro gladni, Dobro goli, Dobro bosi, DOBRO VAM J...MO MAMU

ODGOVORITE