Zenica: Uhapšene tri osobe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su u službene prostorije priveli trojicu muškaraca iz Tuzlanskog kantona koji se sumnjiče za paljenje vozila na području Zenice, ali i drugim lokacijama.

Bosna i Hercegovina 14.04.2017 | 19:57
Zenica: Uhapšene tri osobe
U službene prostorije MUP ZDK danas su privedeni E. C. (26), E. Č. (22) i A. K. (23) koji se sumnjiče da su proteklih dana u Zenici zapalili nekoliko putničkih motornih vozila.

- Naime, 8. aprila 2017. godine, u kasnim noćnim satima, u Zenici, u ulicama Blatuša i Bilimišće, došlo je do požara na dva putnička motorna vozila. Usled požara na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta.

Izvršenim uviđajnim radnjama, te prema prikupljenim tragovima i dokazima, utvrđeno je da se u oba slučaja radilo o namernim paljevinama, izazvanim najverovatnije delovanjem otvorenog plamena i lako zapaljive tečnosti - rekli su iz MUP ZDK.

Daljim tokom istrage nadležni organi će nastojati doći do informacija ko su naručioci, odnosno, koje još osobe se mogu dovesti u vezu sa krivičnim delima.

(Klix.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

gle

14.04.2017 21:39

Fini neki ljudi

ODGOVORITE
Name

Faca

15.04.2017 07:08

Mora da je greska...

ODGOVORITE