Jedinstvo boraca najviši interes

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić istakao je u Istočnom Sarajevu da je jedinstvena Boračka organizacija najviši interes Republike Srpske, pa i lokalnih zajednica.

Republika Srpska 13.04.2017 | 22:14
Jedinstvo boraca najviši interes
Savčić je ukazao da se sve češće formiraju nove organizacija, što, kako je istakao, nanosi štetu jedinstvu Boračke organizacije.

"Najnoviji primjer je osnivanje organizacije starješina Vojske Republike Srpske. Mislimo da je to izdvajanje dijela boraca i nekakva vrsta elitizma što apsolutno nije dobro. Pitam se kome bi komandovale te starješine, čiji sam i ja aktivni pripadnik, da nije bilo vojske, boraca", rekao je Savčić.

On je pozvao saborce koji, kako ističe, čine tako neodgovorne poteze, da prestanu da prozivaju Boračku organizaciju i da im ona bude alibi za njihove lične interese kojima se opredjeljuju za stvaranje nekakvih organizacija.

"Boračka organizacija otvorena je za sve. Pozivam sve borce, vojnike, komandire, komandante, odlikovane borce u Boračku organizaciju. Tu im je bilo mjesto u toku rata, tu im je mjesto i danas u miru", apelovao je Savčić.

Savčić je izrazio zadovoljstvo brigom rukovodstva Skupštine grada Istočno Sarajevo o pravima boraca i boračke organizacije u šest opština koje su u sastavu grada.

I ovom prilikom on je naveo davno registrovan problem oko 20.000 nezaposlenih demobilisanih boraca. Savčić kaže da je u posljednje vrijeme angažovao ekonomske stručnjake da ponude odgovarajuća rješenja po ovom pitanju.

"Konačno moramo rješavati pitanje demobilisanih boraca koji su u godinama kada nisu primamljivi i prihvatljivi kao radna snaga. Ovom pitanju ne možemo više pristupati amaterski i volonterski, moramo angažovati struku da nam ponudi rješenja sa kojim ćemo izaći pred Vladu i to pitanje definitivno regulisati", naveo je Savčić.

Sastanak, na kojem se razgovaralo o radu i problemima Boračke organizacije Srpske i Sarajevsko-romanijske regije, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković ocijenio je veoma uspješnim i konstruktivnim.

Predsjednik Odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić rekao je danas da će na sjednici Regionalnog odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije u Istočnom Sarajevu biti riječi o načinu dobijanja statusa boračke organizacije, te uredbi o stambenom zbrinjavanju, koja je ranije trebalo da bude donesena.

On je dodao da će biti riječi i o zauzimanju određenih stavova o aktuelnim pitanjima, te o zadacima ove organizacije u narednom periodu.



(Srna/BN)

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

tom talicni

13.04.2017 21:05

Jedinstvo iz Brckog..o kojem jedinstvu ovaj cojek prica...posebna je ova izjava pitace ekonomske strucnjake kako pomoci demobilisanim borcima..ko ce primiti covjeka od 55 godina..NJEMU TREBA MJESECNA NOVCANA NADOKNADA ZA ONO GDJE BIO ON VISE NIJE SPOSOBAN NI ZA STA.

ODGOVORITE
Name

prvoborac

13.04.2017 21:12

Zanima me ko su ti strucnjaci ako su kao ti svi svi cemo pomrijeti dok nesto poduzmete.vidi se vasa strucnost za dvije i po godine stroga nula.fuuuuujjj bagro pokvarena zalim za onih 56.mjeseci svoje mladosti kud nisam otisao negdje vani.

ODGOVORITE
Name

Istini u oci

13.04.2017 21:16

Generale, pogledajte istini u oci i prestanite da pricate jednu te istu pricu. Pricate a nista ne radite godinama. BORS je privatna orgqnizacija i stranacki potpuno obojena onom bojom u zavisnosti od grada do grada. Sluzi interesima pojedinaca koji se nalaze na celu koji su sve svoje pozaposljavali, pokrali silne novce, a za borce nista nisu uradili. Samo kukate kako vas ugrozavaju nove organizacije, tupe ostricu i razne budalastine. Oni se ne bi ni osnivali da ste vi radili svoj posao. Vama smetaju jedino zbog toga sto njihovim osnivanjem i radom isplivava vas nerad. Trazite da budete jedini, da imate poseban status a da nista ne radite kao i do sada. Sram da vas bude. Tokike pare dobijate iz budzeta, sto drzavnog sto od opstina i gradova i yrosite ih na svoje plate, reprezentacije, putne troskove. A gdje su vam aktivnosti, borba, toga nema u vasim budzetima i izvjestajima. Gidinama cutite i dozvoljavate da ovakav los zakon o borcima postoji i nista ne radite da to promjenite. Borci u pamet i smjenjujte lopove koji vode boracku na svim nivoima

ODGOVORITE
Name

Rn

14.04.2017 12:41

Svaka cast,komentar istinit.Ovaj otkako je dosao prica o zaposljavanju boraca,nalmladji borci 40 i nesto godina,a on i dalje prica o zaposljavanju .Ima dovru penziju dobio cinove,vise generala imamo negi Rusija.

Name

Dezerter

13.04.2017 21:23

General je trebao o jedinstvu razmisljati ranije, odnosno kada je dosao na celo borsa. Za ovo vreme od kada je na celu jedino je resio svoje stambeno pitanje po ko zna kojo put. Dodatci, odlikovanja, evidencija...jednom nisi borac drugi put jesi...i tako u red. Samo su tu funkcioneri konkurencija Milu montenegru...da su bar nesto uradili, sem kritike drigih. Pogledaj prvo u svoju avliju pa onda preko plota. Pa nebi bilo udruzenja ko pecuraka posle kise.

ODGOVORITE
Name

Borci borci

13.04.2017 21:40

Borci treba sa rasciste zasto su se borili.Il za slobodu il za pljacku.

ODGOVORITE
Name

vss

13.04.2017 22:18

1945te, tadasnji borci su preuzeli upravljanje drzavom. 1995te, upravljanje drzavom su preuzeli kriminalci, uz svesrdnu podrsku onog dijela naroda koji nikada nije, niti ce biti u stanju stvarati novu vrijednost koja se veze za 20ti i 21vi vijek. Ta ekipa nas vraca ka 17tom vijeku.

ODGOVORITE
Name

re

14.04.2017 05:33

Tačno tako.....

Name

Re vss

14.04.2017 06:29

Djelomično se slažem,ali sam dovoljno star da znam da su borci NOR-a neka svoja prva prava u punom obimu počeli koristiti tek krajem 70-ih godina prošlog vijeka ,znači 30-ak i više godina nakon rata. U mojoj opštini su se prvi spomenici pog.borcima NOR-a počeli graditi 1976 godine i kasnije. Nije ni tada tekao med i mlijeko odmah nakon rata,već kasnije kada je država ojačala i kada su mnogi borci NOR-a kao i sada pomrli. A isto je bilo ili još gore oko statusa boraca NOR-a. Status se dobijao uz dva svjedoka ,pa cijele četničke i ustaške jedinice /12-ta slavonska recimo/ su prevođene u partizane itd. Isto je sve bilo ili čak još i gore ,zato što smo i onda i sada imali isti mentalitet...

Name

ich

14.04.2017 00:23

Ma o.....bi i ti

ODGOVORITE
Name

borac

14.04.2017 04:53

Jedinstveni da ih mozes sve prodati.Velika je tvoja borba za borce

ODGOVORITE
Name

Borac

14.04.2017 05:07

Pitas li se zasto se osnivaju nove boracke organizacije Savcicu. Dok je Misicke iz sindikata i tebe i Pantelije Curguza bice i Baje Milokrade koji nam udara poslednji ekser na krstu.

ODGOVORITE
Name

dzoni

14.04.2017 05:17

Svi mi se gadite!!!

ODGOVORITE
Name

LULA

14.04.2017 05:23

Borčine, o kakvom jedinstvu stalno pričate, zbog ličnih interesa vas na vrhu koji imate dobra primanja i virite iz g...ce onom lopovu na vlast neće biti zajedništva. Dvadeset pet godina samo meljete naprazno, dosta vas je više. Zašto ne uzmete stvar u svoje ruke, pa nemate m..da, Jedina sanaga vi i penzioneri možete srušiti ovu bagru na vlasti i organizovati novi pravedni sistem sa neovisnim i pametnim ljudima dok ih još ima. Ova država ima para samo nisu pravilno rasopređene, to treb uraditi, predlažem da svim odbornicima i poslanicima koji se bore za narod ukinemo primanja , kad su tako dobri neka se bore be plate, i da ta sredstva damo sirotinji. Narode država ima milijarde od PDV ima para samo ih treba rasporediti kao kod kuće domaćinski, a lopove potovariti u helikopter i poslati u Siriju da ih Tramp dočeka.

ODGOVORITE
Name

14.04.2017 05:35

Ko je crno jedinstvo druže o čemu ti koji borci samo članovi poput tebe i sličnih u toj organizaciji imaju korist i a borce i učesnike u ratu ko je.....

ODGOVORITE
Name

kapetan

14.04.2017 05:52

Pitam se generale cemu vam sluze lokalne boracke organizacije ako nisu u stanju da zastite nijednog borca odpolitickih progona do istjerivanja sa posla.Mirno posmatraju kako pojedini politicari a do juce dezerteri doslovno sutaju borce kao nekakvu probusenu loptu zbog toga sto nemisle kao oni.Mnogo ovakvih slucajeva imate a mirno posmatrate i bavite se nevaznim temama.Daj boze da nesto i ostane od te boracke organizacije.Danas osnivaju oficiri sutra podoficiri a prekosutra obicni borci .Neznam ako nastavimo ovako kome cete vi biti predsjednik i kome trebaju ovakve lokalne organizacije

ODGOVORITE
Name

knez

14.04.2017 06:00

Savcic je cestit covjek ali nema petlje. Imao je u ratu, ali u miru nema. Borci Federacije svako malo na nekom protestu, dok nasi cute kao p..... Zato ti se prave paralene organizacije, iako to podstice vlast. Uvijek je tako bilo. Do tebe je jedinstvo generale!

ODGOVORITE
Name

Lalic

14.04.2017 06:14

Ovaj Lalic stalno u borackoj. Ima li neki mandat tu - 1-2. On ce penziju tu zaraditi.

ODGOVORITE
Name

Demagogija

14.04.2017 06:58

22 godine nakon rata oni sviraju o zapošljavanju demobilisanih boraca...??!!

ODGOVORITE
Name

Ha ha ha

14.04.2017 13:42

A ljudi trebaju u penziju.

Name

Borac 91

14.04.2017 14:43

A većina boraca bez posla!

Name

rs

14.04.2017 17:57

Ne moze biti jedinstvena kad imas satrape kojima manipulise Dodik i prodaju se za pivsku flasu.

ODGOVORITE
Name

Madžar

14.04.2017 17:57

Vjerovati ili se smejati. A kako vjerovati kad nakon smjene ne provedoše forenzičku analizu finansijskog poslovanja BORS-a i posebno poslovanja BORS Invest fonda. Svašta je tu bilo, svašta bi se tu našlo. Ovako ispade da se štiti teški kriminal i pljačka, ašćarile otimačina. Nije dobro, ali šta da se radi. Svuda je tako, širom ovog veselog entiteta. Takav je to narod. Dobro reče junak one pripovijetke - svijet je pun gada.

ODGOVORITE
Name

Borac al pravi

15.04.2017 10:27

Generale zar te nije sramota da 22 god.poslije rata pričaš o zapošljavanju demobilisanih boraca.Mozda nije loše da sa Bakirom popričaš o tome.Mozda nije loše da se ti malo povučeš i prepustiš to drugome da radi.Mislim dosta si služio Baji,odmori se malo pa da se i mi odmorimo od demagogije.Ja sam borac 41 i Tito mi je omogućio dostojan život posle rata,bio sam cijenjen i zaštićen dok tvoji borci skoro pa gladuju.Tebi nije loše ali se skloni molim te da proba neko drugi nešto da uradi.Ti to ne možeš protracio si vrijeme a borci nisu vidjeli ništa od tebe.Pricati zna svako,traže se djela.

Name

VRS 1992-1996

15.04.2017 13:46

Savčiću, ti i tvoje kolege koje primaju penzije iz Srbije, a u BiH i Republici Srpskoj naplaćuju plate i druge naknade ste krivi za osnivanje boračkih i drugih organizacija iz proteklog rata. Šta ste to do sada učinili da demobilisani borci budu zaposleni ili da imaju bar nekakvu mjesečnu naknadu da mogu preživiti. Oni se nažalost zapošljavaju kod ratnih dezertera i profitera. Demobilisanim borcima je potrebna jedna boračka organizacija, ali organizacija koja će stajati iza njih i koja će štititi njihove interese. Dosta više Ćurguza (SNSD) i Savčića (SDS).

ODGOVORITE