Da nije opet počeo da pije?!

Toni Adams novi trener Granade, na raspolaganju ima čak 106 igrača?! Ne samo zbog bodovnog konta!

Fudbal 12.04.2017 | 12:30
Da nije opet počeo da pije?!
Bio je štoper kakvog su svi želeli, bio je alkoholičar dobar za sve osim za sebe. Srećom, alkohola se okanuo, ali je Toniju Adamsu ostala ta neka mazohistička navika da sam sebe gura u situacije koje bi mnogi unapred otpisali kao štetne po zdravlje. Ne i Adams, koji je tako prihvatio da posle otkaza za Lukasa Alkaraza preuzme dirigentsku palicu u Granadi.

Iznenađujuć potez imajući u vidu da je Granada trenutno pretposlednja na tabeli, te da sedam kola pre kraja sezone u Primeri ima sedam bodova manje od Leganesa, prvog tima iznad crte za opstanak. I pritom duele sa ekipama kakve su Sevilja, Real Madrid, Real Sosijedad...

Situacija izgleda bezizlazno, ali Adams ne preza od čudnih odluka. Prvi trenerski angažman imao je u Vikombu, a ako je tim tako niskog renomea možda bio i očekivan za početak kasniji poslovi u Portsmutu i azerbejdžanskoj Gabali svedoče da je legendarni centralni bek Arsenala negde skrenuo sa puta.

I onda Granada. Možda i poslednja šansa da vaskrsne trenersku karijeru. U vrlo teškim okolnostima, jer je klub koji je dugo godina bio pod okriljem porodice Poco, a sada u vlasništvu kineskih biznismena, daleko od sređene fudbalske sredine.

Uostalom, o tome je baš nedavno govorio i sam Adams kada ga je gazda Đijang Ližangisprva postavio za sportskog direktora kluba.
"Nasledili smo 106 fudbalera od kojih samo 44 zaista pripadaju Granadi", rekao je Adams.

Nije krio mogućnost da karijeru nastavi u Segundi. Ideja je da naredne sezone za Granadu uglavnom igraju Španci ponikli u klupskoj akademiji. Trenutno? Čak 18 država je zastupljeno u prvom timu. I samo četiri Španca.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar