Video: Milan prati novog Aguera!

Igrao u šestoj ligi, nisu ga hteli Boka i River, Milito mu prepoznao talenat, a sad košta 20. 000. 000! Zanimljiva životna priča mladog argentinskog ofanzivca. . .

Fudbal 12.04.2017 | 09:00
Video: Milan prati novog Aguera!
Teška vremena u Milanu i veliku prašinu u kasi posrnulog italijanskog giganta trebalo bi da zamene finansijsko blagostanje onog trenutka kada kineski konzorcijum bude i definitivno preuzeo vlasničku strukturu. 

Dok se taj dan čeka praktično mesecima unazad, Vinćenco Montela razgleda tržište i pravi nekakve planove za budućnost, u slučaju da finansijska injekcija konačno bude ubrizgana do leta. Lista potencijalnih akvizicija je poduža, a na njoj se nalazi ime za koje bi fudbalski svet tek trebalo da čuje. 

U pitanju je 18-godišnji biser argentinskog Independijentea, Ezekijel Barko. Momak koga mnogi porede sa Serhijom Aguerom, prvenstveno zbog niskog rasta (167 centimetara je visok Barko), ali i ozbiljne brzine i zavidne fudbalske tehnike, mogao bi da bude među traženijim proizvodima na tržištu, ukoliko nastavi da raste i da se razvija ovim tempom. 

Naime, Barko je do pretprošle godine igrao šestu ligu argentinske klupske piramide, pošto je nastupao za jednu akademiju iz Rozarija. Kada je sin legendarnog Horhea Grife, Dijego, inače Independijenteov koordinator skauta za niže argentinske lige, otkrio Ezekijelov talenat, ubrzo je usledio poziv argentinskog Independijentea, što je promenilo sve. Sve se to dešavalo tokom prvog kvartala 2015. godine. 

Mada je prvo bilo projektovano da zaigra za mlađe kategorije, gde se i zadržao kratko, Barko je ekspresno pokazao potencijal i ove sezone debitovao za prvi tim. Njegov talenat počeo je da oblikuje tadašnji trener, nekadašnji štoper Barselone - Gabrijel Milito. Odmah zatim usledio je i poziv za U-20 reprezentaciju Argentine. Dosad je već odigrao 12 utakmica za seniorski pogon Independijentea, dao jedan pogodak i najavio da bi mogao da doživi vrtoglavi uspon u narednom periodu. Mada je Milito otišao iz Independijentea, Barko je i dalje u klupskom sistemu. 

Zbog toga je njegova cena već skočila na 20.000.000 evra. 

Ezekijel Barko je zbog svoje visine često bio osporavan u argentinskim fudbalskim krugovima. Sa 11 godina išao je na probe u River Platu i Boku juniors, ali treneri mlađih kategorija odmah su odustajali, čak mu i govorili da nije za fudbal, pošto je fizički inferioran u odnosu na svoje vršnjake, pa čak i pojedince iz mlađih generacija. 

To ga, ipak, nije sprečilo da pojuri svoj san, pa je na kraju dobio poziv koji mu je promenio život.

Sada se Milan interesuje, a verovatno je pitanje vremena kada će to učiniti i finansijski moćniji klubovi. Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar