Ratni kabinet Donalda Trampa

Portparol Bele kuće Šon Spajser objavio je na Tviteru fotografiju sa sastanka zvaničnika američke administracije i predsednika Donalda Trampa uoči vazdušnog napada na sirijsku vojnu bazu.

Svijet 08.04.2017 | 11:15
Ratni kabinet Donalda Trampa
Na slici se vidi kako desetak najviših savetnika zajedno sa Trampom sedi za malim stolom u sigurnoj sobi Trampove rezidencije Mar-a-Lago.

Sa njegove leve strane sedi državni sekretar Reks Tilerson, sa desne, pomalo iznenađujuće, ministar trgovine Vilbur Ros i ministar finansija Stiv Menušin, prenose američki mediji.

Tu su i Trampov zet Džered Kušner, strateg Stiv Benon, šef kabineta Bele kuće Reins Pribus, savetnik za nacionalnu bezbednost H.R.Mekmaster, kao i još nekoliko savetnika.

Na fotografiji je i jedna žena - Dina Pauel, zamenica savetnika za nacionalnu bezbednost.

Ministar odbrane Džejms Matis, potpredsednik Majk Pens i general Džozef Danford uključili su se preko video-konferencijske veze na sastanak.

Slika je podsetila na fotografiju bivšeg predsednika Baraka Obame i njegovog najužeg kruga saradnika 2011. godine dok posmatraju kako se odvija akcija ubistva Osame bin Ladena, navode agencije.

Ubrzo po okončanju sastanka, Tramp se obratio naciji rekavši da je "u vitalnom interesu za nacionalnu bezbednost SAD da spreče širenje i upotrebu smrtonosnog hemijskog oružja".

Američka vojska ispalila je na desetine krstarećih raketa na sirijsku vazduhoplovnu bazu za koju tvrde da je iz nje pokrenut ovonedeljni napad hemijskim oružjem u kojem je zabeležen veliki broj žrtava.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kao nekad

08.04.2017 09:30

Hitler, Gering, Gebels, Himler... Ekipica.

ODGOVORITE
Name

Upravo

08.04.2017 09:42

Upravo i mene podsjeti ovo na Hitlera i ekipu.

Name

Moda IV

08.04.2017 10:28

Samo im nedostaje kukasti krst.

ODGOVORITE
Name

mrsic

08.04.2017 10:49

Samo im fali jos Putin.

ODGOVORITE
Name

007

08.04.2017 10:50

U sigurnoj sobi??Verovatno se sklonili id tornada.

ODGOVORITE