Odgođen nastavak suđenja Sefiću

Odgođen je nastavak suđenja Sanjinu Sefiću, njegovoj sestri Sari Sefić, Dini Aliću, Amaru Salihoviću i Saudu Nišiću koje je trebalo biti nastavljeno danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu. Suđenje je odgođeno jer je advokat Sanjina Sefića Kerim Čelik hospitalizovan, a nije obezbjedio zamjenu.

Bosna i Hercegovina 06.04.2017 | 10:40
Odgođen nastavak suđenja Sefiću
Novi datum za nastavak suđenja je 20. april u 12 sati kada će biti saslušani i očevi stradalih djevojaka Amir Agić i Enes Malkoč.

U Sud KS danas je došlo deset članova Selmine porodice, otac Amir Agić rekao je da nisu razočarani što je suđenje odgođeno i da će doći 20. aprila.

"U borbu se uključuju svi. Naredni put dolazi i Editina porodica. Tužilac je tražila od mene i Editinog oca da se izjasnimo da li krivično goniti Sefića i mi ćemo to učiniti", rekao je Agić.

Ponovio je da im kazna nije važna koliko im je važno pravedno suđenje.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu tereti Sanjina Sefića da je 10. oktobra prošle godine u ulici Zmaja od Bosne automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Saru Sefić, Dinu Alića i Amara Salihovića tereti se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz Bosne i Hercegovine tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedostupan organima gonjenja, te su time počinili krivično djelo pomoći počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Sauda Nišića tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

(klix.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

07.04.2017 07:17

Koja farsa.

ODGOVORITE